Производителят на стомана Arcelor Mittal е поставил производството в няколко

...
Производителят на стомана Arcelor Mittal е поставил производството в няколко
Коментари Харесай

Производители на стомана в Европа временно спират работа

Производителят на стомана Arcelor Mittal е сложил производството в няколко от основните си фабрики в Европа на " пауза " поради покачващите се цени на силата в Европа. Най-големият производител на стомана съобщи, че му се е наложило да приложи " къси, селективни индустриални паузи " в някои от електрическите дъгови пещи, които създават артикули за строителния бранш. Според записаната в Люксембург компания икономичното произвеждане на стомана стартира да се трансформира във все по-сложна задача. " Действията ни са в отговор на високите цени на силата, които затрудняват производството на стомана на допустими цени, а също по този начин са съобразени с измененията в цените на електрическата енергия, без значение дали почасови или дневни ", прибавиха от компанията пред Financial Times.

Очаква се тези къси спирания в продуктивността да не се отразят на годишните цели на компанията, която нормално създава по 40 млн. тона стомана.
Проблемът обгръща цяла Европа
Испанският железен производител Sidenor също подхваща сходен ход, като понижава продукцията си с 30% до края на годината. За причина от компанията акцентират " несъразмерните цени на електрическата енергия ". Положението в Обединеното кралство е сходно, като локалните управляващи разискват избавителен проект, който да помогне на стоманената, както и други промишлености, които се нуждаят от огромно количество сила, с цел да работят. Правителството е наясно, че идващите зимни месеци ще бъдат доста по-трудни от нормално поради високите цени на газа, петрола и въглищата, а предизвестия, че заводи биха затваряли без държавна помощ, към този момент са изпратени до Лондон.

" Даунинг стрийт сподели, че министрите преглеждат какво може да се направи, с цел да се смекчат резултатите от спираловидните цени на силата. В понеделник консултант на финансовия министър съобщи, че Риши Сунак е подготвен на полемики по въпроса ", заяви BBC във вторник, единствено ден откакто източници в Министерството на финансите на Financial Times обявиха, че сходни проекти не се разискват.

Независимо от възможната държавна помощ, огромна част от локалните производители приготвят повишаване на цените, което да облекчи нарастването на разноските им. Притежаваната от китайската компания Jingye Group British Steel съобщи, че не е имала избор, с изключение на да наложи " краткотрайни такси за сила и превоз при всички нови поръчки от 1 октомври ". Tata Steel, който е оператор и на огромното индустриално пристанище Талбот в Уелс, също обмисля да качи крайните си цени.

Според анализатора Мат Уоткинс от консултантската организация CRU европейските производители ще бъдат най-тежко наранени от покачващите се цени на суровините. Въпреки това той чака цените на стоманата да се върнат към естественото в скоро време. " Металургичните фабрики нормално имат доста дълги описи с поръчки и внезапно те към този момент не са толкоз дълги, колкото преди. Това е една от аргументите, заради които предвиждаме спад на цените на стоманата, защото виждаме закъснение на търсенето ", прибавя той пред Financial Times.

Производителят на стомана Arcelor Mittal е сложил производството в няколко от основните си фабрики в Европа на " пауза " поради покачващите се цени на силата в Европа. Най-големият производител на стомана съобщи, че му се е наложило да приложи " къси, селективни индустриални паузи " в някои от електрическите дъгови пещи, които създават артикули за строителния бранш. Според записаната в Люксембург компания икономичното произвеждане на стомана стартира да се трансформира във все по-сложна задача. " Действията ни са в отговор на високите цени на силата, които затрудняват производството на стомана на допустими цени, а също по този начин са съобразени с измененията в цените на електрическата енергия, без значение дали почасови или дневни ", прибавиха от компанията пред Financial Times.Очаква се тези къси спирания в продуктивността да не се отразят на годишните цели на компанията, която нормално създава по 40 млн. тона стомана.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР