Производителят на спортни стоки "Найки" заведе дело срещу базирана в

...
Производителят на спортни стоки "Найки" заведе дело срещу базирана в
Коментари Харесай

Скандал със сатанинските маратонки на рапъра Лил Нас Екс

Производителят на спортни артикули "Найки " заведе дело против основана в Ню Йорк компания поради "сатанински " маратонки, съдържащи капка човешка кръв, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

Ден по-рано стана ясно, че американският рапър Лил Нас Екс пуска на пазара своя линия "сатанински " маратонки.
"Сейтън шуз " "( "Satan Shoes ") бяха пуснати за обмен от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), профилирана в онлайн разпространяване на артикули от лимитирани серии на избрана дата.

За основа на "сатанинските " обувки е послужил моделът на "Найки " "Еър макс 97 ", към който са добавени някои отличителни знаци с препратки към дявола, измежду които пентаграм (обърната петолъчна звезда), считан от време на време за демонски знак. В подметката на маратонките е инжектирана капка човешка кръв.

По думите на представителите на компанията MSCHF кръвта е била взета от сътрудници на компанията, които обичали да се жертват в името на изкуството.

Компания "Найки " заведе делото в съд в Бруклин в понеделник - в деня на продажбата на лимитирания модел, от който бяха пуснати 666 чифта, число, също свързвано с дявола.От желае на "Найки " излиза наяве, че маратонките са създадени без единодушието или разрешението на компанията, която по никакъв метод не е обвързвана с този план.

"Найки " желае прекъсване на доставката на маратонките, които бяха продадени в понеделник на цена от 1018 $ за чифт. Компанията също по този начин претендира за компенсации и лихви, без да показва сума.

Представители на рапъра Лил Нас Екс, който не е ответник по делото, и компания Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF) не са дали отговор на молбите за коментар.

В петък 21-годишният реализатор пусна видео към новото си парче "Montero (Call Me By Your Name) ", в което танцува с персонаж с демонски рога, отбелязва Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР