Производителят на смартфони Xiaomi води разговори с автомобилната компания BAIC ...

Производителят на смартфони Xiaomi води разговори с автомобилната компания BAIC

Xiaomi преговаря с BAIC за производство на електрически автомобили

Производителят на смарт телефони Xiaomi води диалози с автомобилната компания BAIC за съдействие за произвеждане на електрически транспортни средства, заяви Bloomberg News, базирайки се на свои източници.

Двете компании изследват разнообразни варианти, в това число Xiaomi да закупи дял в завода Peijing Hyundai, който има лиценз за правене на коли в Китай, се показва в отчет.
 Xiaomi демонстрира по какъв начин би изглеждал сгъваемият телефон, в случай че Samsung имаше конкуренция
Xiaomi демонстрира по какъв начин би изглеждал сгъваемият телефон, в случай че Samsung имаше конкуренция

По-тънък, по-голям и по-евтин

Миналата година Xiaomi съобщи, че ще влезе в конкурентния EV бранш и ще провокира както по-отвърдените, по този начин и по-нови софтуерни компании. Сега китайският колос се ангажира да реализира всеобщо произвеждане на електрически автомобили още през първата половина на 2024 година.

По-рано тази година компанията стартира построяването на първата си автомобилна фабрика в Пекин. Xiaomi разчита на това производството, така като е изправена пред закъснения при придобиването на лиценз за правене на коли независимо, разясняват специалисти.

Сътрудничеството може да докара до основаването на транспортни средства под марката EV на компанията Baic Bluepark New Energy Technology, а може да има и обособени модели коли с Xiaomi.
 Tesla е произвела 1 милион електрически автомобили в Китай
Tesla е произвела 1 милион електрически автомобили в Китай

Въпрки цифрите, има закъснение в производството

Източник: money.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg