Производителят на пилешко месо Градус АД внесе в Комисията за

...
Производителят на пилешко месо Градус АД внесе в Комисията за
Коментари Харесай

"Градус" се готви да излезе на борсата до средата на годината

Производителят на пилешко месо " Градус " АД внесе в Комисията за финансов контрол (КФН) проспект за първично обществено предложение на акции, оповестиха от компанията. Намерението за набиране на капитал от фондовата борса посредством IPO беше оповестено от компанията при започване на март, като се чака търговията с емисията да стартира доникъде на годината.

Консолидираните доходи на групата за 2017 година възлизат на 245.8 млн. лева, а чистата облага след налози е 39.8 млн. лева Компанията чака вложителите - локални и непознати, да я оценят за сума сред 400 и 520 млн. лева Очаква се това да бъде най-голямото IPO в страната след рецесията от 2008 година

Набраният капитал ще се употребява за развиването на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на високомаржови хранителни артикули.
Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.
" Градус " АД е една от най-големите компании за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Компанията е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.

Дейността на сдружението на братята Иван и Лука Ангелови датира от 1992 година Днес " Градус " е група с изцяло затворен индустриален цикъл. Има лични фуражни мощности, хладилни хранилища и флот от профилирани транспортни средства. Производствените бази са с повече от половин милион квадратни метра повърхност и са разпръснати стратегически на картата на страната. По данни на групата потенциалът на месопреработвателните мощности е 30 хиляди тона годишно, а фермите за угояване доставят на пазара по 25 млн. бройлера годишно. Фуражният цех мели по 95 хиляди тона храна за животните. Основният пазар за пилешкото е България, а 30% от производството се изнася, писа неотдавна " Капитал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР