Производителят на импланти за гърди Allergan Inc. огласи оттегляне на

...
Производителят на импланти за гърди Allergan Inc. огласи оттегляне на
Коментари Харесай

Тревога: Пак откриха опасни гръдни импланти

Производителят на импланти за гърди Allergan Inc. огласи отдръпване на избрани модели текстурирани импланти в международен мащаб, откакто регулаторите предизвестиха компанията за нараснал риск от рак при използването им.

Американската администрация по храните и медикаментите (АХЛ) съобщи, че приканва за евакуиране, откакто нова информация сподели, че гръдните имплантанти на Allergan Biocell с текстурирана повърхнина са свързани с по-голямата част от случаите на рядка форма на лимфом. Този ход е след сходно деяние във Франция, Австралия и Канада, съобщи actualno.com. От АХЛ не предлагат на дамите с импланти да ги отстранят, тъй като този тип рак е доста необичаен, само че споделят, че би трябвало да се съветват с лекаря си, в случай че имат признаци, които включват болежка и отичане.

Имплантите Biocell се отличават с текстурирана повърхнина, предопределена да предотвратява превъртане и да минимизира белега. Тези модели съставляват едвам 5% от американския пазар. По-голямата част от гръдните импланти, употребявани в Съединени американски щати, имат гладка повърхнина. Обявеното евакуиране от пазара не визира гладките импланти на Allergan или другия текстуриран имплант на Allergan, продаван под марката Microcell. Здравните управляващи за първи път свързаха гръдните импланти с рака през 2011 година Болестта не е рак на гърдата, а лимфом, който нараства в тъканта на белега, обграждащ гърдите. Той пораства постепенно и нормално може да бъде сполучливо лекувана посредством хирургично премахване на имплантите.

Съвсем неотдавна, през май, от АХЛ обявиха, че заплахата не е съображение за национална възбрана върху текстурираните артикули. Но в сряда от организацията обявиха, че новите данни демонстрират, че директна връзка с рака с имплантите на Allergan не се вижда при други текстурирани импланти. " След като доказателствата сочат, че артикул на съответен производител наподобява директно обвързван със забележителна щета за пациента, в това число гибел, АХЛ предприе дейности ", съобщи заместник-шефът на АХЛ Ейми Абернети пред кореспонденти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР