Производителят на гуми Pirelli подписа споразумение за придобиване на 100%

...
Производителят на гуми Pirelli подписа споразумение за придобиване на 100%
Коментари Харесай

Pirelli купува най-големия независим производител на каучук в Бразилия

Производителят на гуми Pirelli подписа съглашение з а придобиване на 100% от Hevea-Tec, най-големият самостоятелен преработвател на натурален каучук в Бразилия.

Според италианската компания договорката е на стойност към 21 млн. евро. Очаква се тя да завърши до края на 2023 година, откакто получи утвърждение от антитръстовите органи.

Придобиването на Hevea-Tec няма да се отрази на целевата чиста финансова позиция на Pirelli за 2023 година (общ дълг на предприятието минус парични средства и парични еквиваленти), която се чака да бъде 2,35 милиарда евро .

" С придобиването на Hevea-Tec Pirelli ще усили доставките на натурален каучук в Латинска Америка, осигурявайки непрекъснатост на доставките в района и затова по-голяма успеваемост.

Компанията към този момент има проекти за увеличение на индустриалните размери на Hevea-Tec ", се споделя в известието за пресата.

Pirelli отбелязва, че договорката ще спомогне за стартирането на новаторски планове в региона на естествения каучук. Освен това тя ще разреши на компанията да понижи излъчванията на CO2 с помощта на локалните доставки и да започва нов документ FSC.

Според уеб страницата на Hevea-Tec националната компания преработва натурален каучук от 1999 г . насам и в този момент разполага с най-големия потенциал за преправка на натурален каучук в Бразилия.
 И Pirelli поддържа глобите против Русия
И Pirelli поддържа глобите против Русия

Продукция от Румъния и Турция отива за европейския пазар

Естественият каучук е артикул на полимеризацията на изопрена, който се съдържа в млечния сок на някои тропически растения. Около 95 % от естествения каучук се получава от сока на бразилската хевея (каучуково дърво) .

Сертифицирането от FSC е непринуден развой, който разрешава на производителите и купувачите да проследят веригата на доставка на дървесина от гората до преработката и производството на крайния артикул.
 Pirelli, Brembo и Magnetti Marelli създават кибер гуми
Pirelli, Brembo и Magnetti Marelli създават кибер гуми

Новите интелигентни гуми ще дават информация на водача за положението на гумите посредством електронна система

Компанията за произвеждане на гуми отбелязва в отчета си, че цените на естествения каучук са спаднали през първото тримесечие на 2023 година до приблизително 1 373 000 USD за звук за този интервал (-23% на годишна база), само че са се повишили с 6% по отношение на последното тримесечие на 2022 г .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР