Производителите на праскови в Сливенско остават в готовност за протестни

...
Производителите на праскови в Сливенско остават в готовност за протестни
Коментари Харесай

Производители на праскови от Сливенско остават в готовност за протест

Производителите на праскови в Сливенско остават в подготвеност за протестни дейности против изкупните цени на продукцията им, макар извършената среща през днешния ден с представители на единственото преработвателно дружество в района. За тази подготвеност удостовери този следобяд Коста Петров от Сдружение „ Българска праскова ".

Срещата се състоя по гледище на регионалния шеф Минчо Афузов, който посредничи сред страните за намиране на компромисно решение.Изпълнителният шеф на преработвателното дружество Димитър Алексиев разгласи, че дава най-високите изкупни цени на прасковите в България.

" Показах и потвърдих, че заплащам най-високата цена от всички български преработватели и, че през последните пет години съм го правил постоянно ". Коста Петров от съдружие „ Българска праскова " съобщи, че е удовлетворен от срещата, само че показа, че все още изкупните цени не престават да тормозят производителите.

" Да, правилно, фабриките споделят давам най-висока цена, само че тази висока цена по отношение на предходните години, когато разноските бяха, приказваме преди 5-10 години, цената не е мръднала. 25-28 цента беше и преди 10 години ". Предложението за предварителни договаряне на цени и количества не бе признато еднопосочно от производителите.

" Предварителна сделка няма по какъв начин да има, тъй като не можем да преценим, тъкмо през май април са най-големите слани, които падат в България и не можем да преценим какво количество ще добием като плод ". Все още няма изясненост дали ще има митинги и какъв брой производители ще се включат в тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР