Производителите на електрически автомобили трябва да се заемат с употребяваните

...
Производителите на електрически автомобили трябва да се заемат с употребяваните
Коментари Харесай

Китай: Производителите на електромобили да рециклират батериите им

Производителите на електрически коли би трябвало да се заемат с използваните акумулатори и да изградят уреди за тяхното събиране и преработване. Това плануват нови правила на китайските управляващи, като част от напъните им за справяне с възходящите боклуци в бранша, предава Reuters.

Китай, който стартира да промотира електрическите коли през 2009 година, има за цел да стане преобладаващ международен производител, защото се стреми да ограничи нездравословните излъчвания от транспортни средства, да увеличи енергийната сигурност и да насърчи високотехнологичните промишлености.

Но с произвеждане на литиеви акумулатори, което е с 50% повече през 2017 година и боклуци, достигащи 170 000 тона тази година, държавното управление бърза да усъвършенства опциите за преработване и да отстрани възходящия източник на замърсяване.

Китайското министерство на индустрията издаде " междинни " правила, които разпореждат на производителите на коли отговорността за батериите и изискват от тях да основат канали за преработване и пунктове за обслужване, където старите акумулатори могат да бъдат събирани, съхранявани и изпращани на профилирани рециклиращи компании.

Автопроизводителите би трябвало да основат и мрежа за поддръжка, която да разрешава на потребителите да ремонтират или подменят старите си акумулатори по комфортен метод.

Трябва също да бъдат признати ограничения, ориентирани към стимулиране на положителните практики измежду потребителите, в това число дотации или контракти за назад изкупуване на акумулатори.

Заедно с производителите на батерии и комерсиалните им единици, производителите на коли би трябвало трябва да основат система за " проследимост ", която да разрешава идентифицирането на притежателите на изхвърлените акумулатори.

Производителите на батерии се предизвикват да наложат стандартизирани и лесни за разглобяване дизайни на продуктите, с цел да подкрепят автоматизирането на процеса на преработване. Те би трябвало да обезпечават и техническо образование на автомобилните производители за запазване и разглобяване на остарели акумулатори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР