Производители на насъщния предупредиха, че цената на хляба пак тръгва

...
Производители на насъщния предупредиха, че цената на хляба пак тръгва
Коментари Харесай

Колко ще скочи цената на хляба след поскъпването на газа

Производители на насъщния предизвестиха, че цената на хляба отново потегля нагоре - с 8 до 10 %, поради газа. Нулевото Данък добавена стойност не можело да компенсира шоковото повишаване на синьото гориво. Повишената с рекордните 60 % цена на природния газ ще докара до съществени разтърсвания в бизнеса. Хлебопроизводители са безапелационни, че повишаването на газа неизбежно ще се отрази на цената на хляба. Прогнозите на брашна са, че и доста компании ще се откажат да работят, поради невъзможността да покрият разноските си, оповестява NOVA.

Рекордно скъпият природен газ ще докара до отдръпване на хлебопроизводители от пазара – считат от сектора. А алтернативата за работа на ток не е по джоба на всеки производител. Очакванията, че до края на годината някои компании ще затворят, са действителни, счита Мариана Кукушева от Националната асоциация на хлебопроизводителите.

Хлебозаводът в Белослав работи напълно с природен газ. Сметките им демонстрират, че откакто нулевият Данък добавена стойност на хляба стабилизира цената, шоковото повишаването на газа още веднъж ще я увеличи. Димитър Петров е хлебопроизводител. Според изчисленията му повишаването на насъщния ще е с сред 8 и 10 %. „ Ще преценим по кое време и с какъв брой би трябвало да вдигнем цената ”, прибавя той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР