Произведеният в Русия алкохол е поредната мишена на засилващото се

...
Произведеният в Русия алкохол е поредната мишена на засилващото се
Коментари Харесай

Американски щати искат да бойкотират руската водка

Произведеният в Русия алкохол е следващата цел на засилващото се неодобрение по отношение на нашествието на страната в Украйна.

Засега ръководители в американските щати Охайо, Юта и Ню Хемпшир приканиха магазините за алкохол да отстранен създадени в Русия или брандирани като съветски артикули от рафтовете - ход, който значително е ориентиран към водката, защото тя е най-тясно обвързвана със страната.

Губернаторът на щата Юта Спенсър Кокс помоли през уикенда ръководените от щата магазини за алкохол да " отстранен всички създадени в Русия или брандирани като съветски артикули, " обяснявайки, че нахлуването на Русия в Украйна е " жестоко нарушаване на човешките права. "

Губернаторът на Ню Хемпшир Крис Сунуну направи сходно изказване.

Тези ходове обаче са значително алегорични и може даже да не обиден целта, към която са ориентирани, защото доста малко от марките, внасяни в Съединени американски щати, създават алкохола си в Русия.

Много от най-продаваните марки водка, чието начало може да бъде проследено до Русия, в този момент се създават в голям брой други страни, включително и в Съединени американски щати.

Например, някои притежатели на питейни заведения простираха против нашествието посредством изливането на бутилки със Столичная водка. Проблемът е че единственото съветско в тази водка е името й, защото произходът й се свързва с Москва. Водката, в действителност, се създава в Латвия, а централата на компанията е в Люксембург - страна член на НАТО, която се е изказвала срещу съветската инвазия.

Smirnoff е друга марка, която се бърка с съветска. Въпреки че произходът й води началото си от Русия от 19-и век, компанията от дълго време е благосъстоятелност на английския колос в производството на алкохолни питиета Diageo и се създава в щата Илинойс, написа CNN Business.

Губернаторът на Охайо Майк ДеУайн беше по-прецизен в изказването си. В събота той помоли близо 500-те магазина за алкохол в щата да " престанат да купуват и продават всички типове водка, създадени от Руский Стандарт - единствената компания с съветска благосъстоятелност, която продава водка в Охайо. "

Руский Стандарт, дружно с не толкоз известната Зеленая Марка, са измежду дребното алкохолни марки, които се внасят от Русия и се продават в Съединени американски щати. Нейната компания майка Roust International е благосъстоятелност на Рустам Тарико - съветски олигарх, който има и Банк Русский Стандарт.

Тези протести са значително сивмолични, тъй като създадената в Русия водка съставлява доста дребен % от почти 7 милиарда $ продажби на водка в Съединени американски щати.

По-малко от 1% от водката, която се употребява в Съединени американски щати, е създадена в Русия. Всъщност, повече от 50% от водката, която се пие в Съединени американски щати, е създадена там.

Вносът на водка от Русия понижава в последните години и бележи спад от 79% от 2011 година насам.

Източник: profit.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР