Произходът на породата Ротвайлер е спорен. Някои специалисти твърдят, че

...
Произходът на породата Ротвайлер е спорен. Някои специалисти твърдят, че
Коментари Харесай

Характер и поведение на ротвайлер

Произходът на породата Ротвайлер е противоречив. Някои експерти настояват, че кучетата съществуват още от времето на Римската империя, където са били употребени за охранители и при войни. Други считат, че произлизат от местността Ротвайл в Германия.

Те са ловки, мощни и гъвкави. Козината им е гъста, заради което са били употребявани и като впрегатни зимни кучета. Достигат височина до 69 см, а междинното им тегло е към 40 кг.

Тъй като са мощни и енергични, е най-добре да се отглеждат в двор, само че може и в апартамент, стига постоянно да им се обезпечава огромно физическо натоварване. Продължителността на живота им е сред 9 и 11 години.

Какво би трябвало да знаем за характера и държание на ротвайлера?

Ротвайлерът е куче, което обича да работи. То е издържливо, пламенно и изпълнено със сили. Предан бранител е и ще направи всичко, с цел да отбрани стопанина си. Много от ротвайлерите са склонни да откриват близки взаимоотношения единствено с един съответен човек.

Те са уверени кучета, мощни, съществени и мъжествени, заради което са несъответствуващи за физически слаби и неопитни стопани. Нуждаят от сериозна подготовка и дресировка. Те са дружелюбни и умни и с неотстъпчив кучешки треньор, който употребява положителни способи, ще бъдат съвършено подготвени за доста малко време. Ротвайлерите се нуждаят от твърда дисциплинираност и е належащо да им се обезпечи регулярно физическо и психическо натоварване.

 Ротвайлер е куче с темперамент

Тъй като те са огромни кучета с голямо количество сила и за тях е значимо съществуването на необятно и безвредно пространство, където да могат да бягат и да играят. Ротвайлерите доста добре се схващат с най-малките членове на фамилията, изключително когато се възпитават дружно, само че е значимо да се изясни на по-големите деца, че не трябва преднамерено да ги нервират.

При общуването с непознати хора би трябвало да се вземат неободимите ограничения за сигурност, защото ротвайлерът има мощно развъртян охраняем инстинкт на куче надзирател. Социализирането му в ранна възраст и подобаващата подготовка и дресировка се явяват основни фактори в образованието му.

Полезно е в ранната му възраст, то да се среща с други животни, тъй като в противоположен случай, когато порасне, ще демонстрира експанзия към тях. При верния собственик, който му обръща задоволително внимание и е осведомен с особеностите на породата, то се трансформира чинно, правдиво и любящо куче.

Ротвайлерът сменя козината си два пъти в годината. Тя е гъста и се нуждае от сресване с четка най-малко два пъти в седмицата, с цел да се усъвършенства растежа на новата четина и да се отстрани остарялата. Тази процедура ви сближава с вашия любим и е подобаващ метод за построяването на тесни взаимоотношения. Ротвайлерът се нуждае и от изрязване на ноктите на кучето, инспекция на възглавничките на лапите, разчистване на зъбите на кучето и очите, и къпане на кучето най-малко един път в месеца.

 Ротвайлер

Някои ротвайлери хъркат по време на сън, даже се задавят и кашлят. Това не е болестно положение и не е опасност за тяхното здраве, само че е добре да се има поради, че кашлянето може да бъде симптом за сърдечно или белодробно заболяване. В такива случаи би трябвало да се обърнете към ветеринар.

Ако желаете да си вземете ротвайлер, разгледайте нашите разгласи за ротвайлер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР