Проходът Предел преобразен, стана още по-красив и бялСамо за 48

...
Проходът Предел преобразен, стана още по-красив и бялСамо за 48
Коментари Харесай

Проходът Предел преобразен, стана още по-красив и бял

Проходът Предел видоизменен, стана още по-красив и бял
Само за 48 часа прохода Предел сред Рила и Пирин се преобрази, от затулен, тъмен и едвам пристъпен в петък, през днешния ден той е по-красив от всеки път със снежната си одеждa, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

В петък поради изобилен снеговалеж проходът на пътя Симитли-Банско бе освен това от тестване за тръгналите да прекарат един уикенд в планината.

Днес, като с един размах на природата-вълшебник, Предел е приказно видоизменен, озарен от слънцето и покрит със сняг.

Стотици се насочиха тази заран към ски-писта „ Кулиното ”, само че за изненада оборудването не работеше заради щета в електропреносната мрежа. Така едни коли се връщаха, а други напираха да се качат.

Слизащи от намиращата се на 3 км от най-високата точка на прохода, ски-писта и почивна база, обясняваха, че има запушване. Някои от поелите с коли нагоре се връщаха, а дребна част други рискуваха и тръгваха.

Паркингът при „ Татарска ” чешма се разчистваше от огромна фадрома, която по-късно потегли да уголемява габарита на пътя, ограничен от разчистването в петък.

Поради неналичието на вятър, изобилният сняг бе затрупал здания, дървета и монументи, създавайки причудливи фигури.

Такава бе и композицията в памет на героите от Илинденско-Преображенското въстание, която отрупана със сняг изглеждаше още по-впечатляващо.

По обяд се ускори трафикът към Симитли на завръщащите се от прекарания в Банско и Разлог уикенд. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР