Проходът Петрохан остава затворен за всички видове превозни средства за

...
Проходът Петрохан остава затворен за всички видове превозни средства за
Коментари Харесай

Петрохан остава затворен за всички видове превозни средства за неограничено време

Проходът " Петрохан " остава затворен за всички типове транспортни средства за безкрайно време.

За това заяви организация " Пътна инфраструктура ". В сектора на пътя сред селата Гинци и Бързия има паднали дървета поради насъбрания по тях влажен сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле.

От пътната организация изясняват, че задачата на наложеното ограничаване на придвижването е запазване живота и здравето на пътуващите и упорстват да се кара деликатно и със съобразена скорост.

Шофьорите, на които им следва пътешестване през високопланинските проходи, да не потеглят с летни гуми, тъй като в планините вали сняг, приканват още от " Пътна инфраструктура ". Несъобразяващите се с предизвестията на организацията заплашват и затрудняват безвредното пътешестване на всички останали и попречват работата на пътноподдържащите компании.

Освен " Петрохан ", проходите, на които се чакат снеговалежи, са " Троянският ", " Шипка ", проходът на Републиката, " Ришкият ", " Айтоският ", " Котленският ", " Дюлинският ", " Твърдишкият ", " Обзорският ", " Печинско ", " Вратник ", " Превала ", " Предел ", " Рожен " и " Пампорово ".

Пътноподдържащите сдружения имат дежурни екипи и са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР