Прогресивното крило на Демократическата партия а Капитолийския хълм засилва натиска

...
Прогресивното крило на Демократическата партия а Капитолийския хълм засилва натиска
Коментари Харесай

Байдън притиснат от своята партия да сдържа Израел

Прогресивното крило на Демократическата партия а Капитолийския рид ускорява натиска върху администрацията на Байдън да употребява лостовете си, с цел да принуди Израел да се оправи с възходящите филантропични проблеми в Газа, написа американското издание " Политико ".

" Освен прекратяването на огъня, мисля, че е време нашата партия да притисне президента в действителност да бъде посредническа мощ на фона на тези зверства, които виждаме в Газа ", сподели конгресменът Александрия Окасио-Кортес, напредничав демократ от Ню Йорк, в малко изявление. " От Съединените щати зависи да дефинират този стандарт. "

Исканията цивилните и филантропичните въпроси да станат приоритет са част от възходящия ропот от демократи, които стават все по-неспокойни поради акцията на Израел в Газа, до момента в който тя напредва. Те желаят да видят пауза в боевете, с цел да разрешат на цивилните да избягат от Газа. Президентът Джо Байдън в сряда сподели, че поддържа сходна концепция.

Но до момента в който Белият дом поддържа паузи във военните дейности, с цел да се отговори на тези опасения, израелското управление в петък съобщи, че не споделя тази позиция.

Бенямин Нетаняху в петък уверено отхвърли тези апели, заявявайки, че Израел ще продължи да бомбардира Ивицата Газа с " цялата си мощност ".

Отказът на Нетаняху да обмисли настояването на Вашингтон слага Байдън в изострен политически конфликт сред мощен съдружник и възходящ напредничав напън по филантропичните проблеми.

Напрежението може доста да нарасне през идващите дни, защото Конгресът упорства за амбициозно искане за финансиране, което ще изпрати милиарди долари на Израел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР