Програмен съвет за оценка и управление качеството на атмосферния въздух

...
Програмен съвет за оценка и управление качеството на атмосферния въздух
Коментари Харесай

Програмен съвет одобри предложения за по-чист въздух

Програмен съвет за оценка и ръководство качеството на атмосферния въздух прегледа на свое съвещание всички постъпили оферти от юридически и физически лица по отношение на създадения план на Програма за възстановяване качеството на атмосферния въздух /КАВ/ на територията на Община Пловдив и План за деяние към нея за интервала 2018 – 2023 година

" Всяка една от препоръчаните ограничения бе коментирана поотделно и единомислещо бяха признати всички, които имат отношение към предмета на програмата “, разяснява ръководителят на плана Елена Найденова.

По думите ѝ огромна част от постъпилите оферти към този момент са залегнали в плана за стратегия и проект за деяние. Сред тях са ограниченията, свързани с в допълнение озеленяване, където е допустимо, процентно нарастване на машинното метене и миене, възстановяване на инфраструктурата, построяването на още нови велоалеи и други

" Общината има и други документи, посредством които регламентира ограничения за възстановяване качеството на въздуха. Сега напъните ни са съсредоточени върху понижаване на нездравословните излъчвания от битовия бранш “, съобщи Елена Найденова.

Тя напомни, че планът за стратегия и проект за деяние за възстановяване качеството на атмосферния въздух бе разгласяват на уеб страницата на общината при започване на годината, а публичното разискване завърши на 14 февруари. След като Програмният съвет прегледа постъпилите от политически партии, бизнес съдружие и жители писмени оферти, както и мнение на ЕВН, следва координиране на плана с Регионална инспекция за опазване на околната среда и Министерството на околната среда и водите, след което би трябвало да се одобри от Общинския съвет.

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия " Околна среда 2014 – 2020г. “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР