Програмата за строителство на детски градини 2021-2023 г. ще се

...
Програмата за строителство на детски градини 2021-2023 г. ще се
Коментари Харесай

Предложения за нови детски градини в София през 6 месеца |

Програмата за строителство на детски градини 2021-2023 година ще се актуализира на всеки 6 месеца.

Това реши на днешното си съвещание комисията по обучение и просвета към СОС. Ресорният зам.-кмет доцент Тодор Чобанов изясни, че разкриването на благоприятни условия за строителство на нови детски градини и уголемение на съществуващи здания е динамичен развой и при съществуване на планови оферти от страна на районните кметове, те ще бъдат допълвани в главната стратегия.

Три нови оферти към този момент са постъпили от кметовете на регионите „ Студентски “ и „ Изгрев “, като две от тях ще бъдат включени още в осъществяването на програмата за следващата година.

Документът за строителство на нови детски градини и ясли ще бъде прегледан от Столичния общински съвет на идното съвещание в четвъртък. В отчета на заместник-кметовете по обучение, финанси и строителство, е записано, че със строителството на нови здания и реконструкцията на съществуващи, до три години ще бъдат разкрити близо 6000 нови места. 

Основната цел е обезпечаване тук-там за всички деца от 3 до 6 години, както и сензитивно уголемение на местата в яслените групи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР