Програмата на пролетното издание на Master of Art започна и

...
Коментари Харесай

Половин салон, цял фестивал

Програмата на пролетното издание на Master of Art стартира и може да се окаже добра подготовка за връщане към естествения темп на живота. Осемнадесетте пълнометражни и четири късометражни заглавия ще бъдат показани в кино " Люмиер ", при на половина ангажиран потенциал.

По традиция селекцията ще ни срещне с филми за живота и кариерата на авторитетни, само че постоянно енигматични персони. " Парчетата, които съм " (24 април) споделя за Тони Морисън (1931 - 2019), една от водещи афроамерикански писателки, а този, който се е наел с сложната задача на синтезира живота й, е документалистът и фотограф Тимъти Грийндфийлд-Сандерс, също по този начин притежател на " Грами " и " Еми ". " Пламтящо лято " (25 април) споделя за създателя на " Сидхарта " Херман Хесе и мястото, на което той намира максимален ентусиазъм за писане - Тичино в италианскоезичния район на Швейцария. Понякога вдъхновенията идват от отдалеченост: " Ван Гог и Япония " (24 април) споделя по какъв начин японското изкуство постоянно е имало огромно въздействие върху холандския художник, макар че той в никакъв случай не е посещавал страната.
" Парчета от мен "
" Изкуство върху огън " (29 април) ще извика мемоари за живота на път, летните концерти и срещите с ексцентрични характери - филмът е за обгърнатия в тайнственост и голям брой разкази фестивал в Невада Burning Man.
В програмата попадат и пет български заглавия. Сред тях е филмът на Вилма Карталска " Моят цигански път " (23 април), който споделя за първата дипломирана актриса от ромски генезис в България - Наталия Цекова . По-рано тази година тя показа основания дружно със Здрава Каменова театър " Назови ме с моето име ", който изследва тематиката за възродителния развой и преименуването на българските турци.
Отношенията сред архитектурата и политиката още веднъж имат мощно наличие в селекцията - " Колосът Прора " (23 април) споделя за най-дългата постройка в света, основана на немския остров Руген по време на Третия райх и изоставена след студената война и обединяването на Германия. Чрез солидно количество непоказвани записи и изявленията " Фениксът от пепелта " (25 април) обгръща визионерските хрумвания на архитекта Франк Лойд Райт .
" Фениксът от пепелта " Капитал - брой 16
С новите селекции се резервира наклонността в продължение на няколко месеца филмовите фестивали в София да вървят един след различен: от началото на годината съвсем без отмора посред им бяха проведени зимното издание на Master of Art, фестивалът за близкоизточно и северноафриканско кино MENAR, " София филм фест " и " Киномания ".
Прожекциите не престават до 29 април. Билети на www.tickets.ndk.bg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР