Програма, предлагаща визи на граждани на държави извън Европейския съюз

...
Програма, предлагаща визи на граждани на държави извън Европейския съюз
Коментари Харесай

Ирландия прекратява програмата си за "златни визи"

Програма, предлагаща визи на жители на страни отвън Европейския съюз в подмяна на вложения в Ирландия, ще бъде отстранена, съобщи Би Би Си.

Заявленията по имигрантската инвеститорска стратегия към този момент няма да се одобряват от сряда.

Създадена през 2012 година, тя предлага право на престояване в Ирландия в подмяна на основаване на работни места.

Министърът на правораздаването на Ирландия Саймън Харис сподели, че схемата е била преразглеждана от " много време ". Той е взел решението, откакто се е уведомил от отчети на интернационалните органи и вътрешни и външни прегледи. Така наречените златни визи се оферират на богати хора отвън Европейската икономическа общественост против вложения. Кандидатите за ирландската стратегия трябваше да имат персонално благосъстояние в размер на най-малко 2 милиона евро. Подобна скица за задгранични вложители в Обединеното кралство завърши предходната година.

" Стимулиране на вложенията "

Програмата в Ирландия изискваше претендентите да влагат най-малко 1 милион евро за минимум три години.

Като опция те биха могли да предложат 500 хиляди евро като част от подаяние или 400 хиляди евро като част от взаимно подаяние за план, който е от социална изгода за изкуството, спорта, опазването на здравето, културата или образованието в Ирландия.

Фондовете, употребявани за вложенията, трябваше да бъдат от личните средства на претендента.

Голям брой оферти за програмата идват от Китай.

 Гърция оскъпява двойно цената на Гърция оскъпява двойно цената на " златната " виза

Харис сподели, че програмата е била основана по време на " невиждани стопански усложнения ", с цел да помогне за " стимулиране на вложенията в Ирландия ".

Приблизително 1500 заявки, налични сега, ще продължат да бъдат обсъждани и плановете, които към този момент са утвърдени по програмата, няма да бъдат наранени. Ирландското държавно управление също така управлява програмата за започващи бизнесмени (STEP), която беше основана през 2012 година като метод бизнесмени с реформаторски хрумвания да аплайват за позволение за престояване в Ирландия. Тази стратегия ще продължи, означи министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР