Проговори 46-годишната Евелина Антонова, която преди повече от седмица се

...
Проговори 46-годишната Евелина Антонова, която преди повече от седмица се
Коментари Харесай

Проговори жената, която се барикадира във фризьорски салон и сътвори див екшън в Търново

Проговори 46-годишната Евелина Антонова, която преди повече от седмица се барикадира във фризьорски салон, стреля, удари по главата собственичката му и води 8-часови договаряния с полицията. Пред Нова телевизия тя разкри, че спор за парцел, който продължава две години в съда, е в основата на тази сага.

Жената, която изправи на крайник полицията във Велико Търново преди към две седмици, в този момент е под домакински арест.

Великотърновката е позната в локалното общество с дейните си позиции по редица въпроси. Тази история, обаче, била персонална.

„ Много бързо се развиха нещата. Беше непредвиден този процес. Чувствах го като последна нужда. Да защитя парцела си. Краен късмет. Аз към този момент търсех две години метод, с цел да мога законно да намеря истината и да получа обективен правосъден развой ”, споделя дамата.

46-годишната Евелина твърди че има заможен спор с фризьорката Цецка Тотева за строяща се постройка. На 23 януари отива в ателието. Имала желание един път вечно да се обясни с коафьорката.

„ Върнах се пеш с досието в чантата, с оръжието, което е законно. Беше в дамската ми чанта и разграничено – пълнител от револвер. Не съм ходила за да насоча револвер, да създавам изстрел и да я заплаша ”, твърди барикадиралата се по-късно жена.

Евелина споделя още, че сама е звъннала авансово на телефон 112. Мислела да блъфира фризьорката, да признае виновност за имотния спор пред единния незабавен номер. И тогава всичко се объркало.

„ Тя ме блъсна. Ето, тук се ударих на нещо остро. Не знам, по какъв начин стана. И тя избяга на открито. Веднага оставих телефона. Бях набрала 112. Бръкнах в чантата, извадих оръжието и излязох на открито. Имаше очевидци. Не ги познавам, само че се оправдавам на тях, за това, че това нарушаване на публичния ред е стресово “, показа тя.

„ Извадих и заредих оръжието, създадох изстрел с оловни патрони в земята. Не със стоп-патрони. Знаете, стоп-патроните са сачми в една торбичка и могат да наранят някого настрана. Те се пръсват. Не съм желала да изстрелвам в нея. Аз в случай че съм желала, имах опция от глава до пети да я нашаря с патрони. Имах и още един пълнител и до момента в който пристигна полицията… Не ми е била такава задачата ”, спомня си Евелина Антонова.

Въпреки, че задачата не е била да има потърпевши, се стига и до физически конфликт.

„ Мисля, че я ударих, откакто създадох предупредителния изстрел. Още веднъж я помолих да влезе вътре, с цел да не се плашат хората. Върнах се в ателието, споделих адреса, излязох на открито и видях, че тя няма да каже и няма смисъл да изстрелвам по нея, да ставам нарушител. И нещото, което измислих, е да се върна в ателието. И се затворих. Идея си нямам за какво. Не съм го възнамерявала ”, сподели пред камерата на Нова телевизия задържаната.

Повече от 8 часа не престават договарянията сред Евелина и полицията. След като е арестувана, на Евелина е направена психиатрична експертиза и е открито, че тя може да носи наказателна отговорност. Заради чистото ѝ правосъдно минало е пусната от съда под домакински арест. Така, с изключение на делото си за този парцел, ще би трябвало да се вижда още доста пъти с фризьорката в съда и поради нападението и стрелбата с револвер.

Нападнатата стилистка пък е неоткриваема. От случая до ден сегашен ателието е затворено, а телефонът ѝ – изключен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР