Прогонете студа и вирусите с порция топла супа от патешки

...
Прогонете студа и вирусите с порция топла супа от патешки
Коментари Харесай

Супа от патешки маншони със зелев сок

Прогонете студа и вирусите с порция топла чорба от пачи маншони със зелев сок

Необходими Продукти

● праз лук - 1 филиз
● лук - 1 бр. кромид
● пачи маншони - 5 - 6 бр.
● морков - 1 бр.
● чушки сиврия - 2 бр.
● ориз - 1 - 2 с.л.
● зелев сок - 1 - 2 к.ч. зелева супа от кисело зеле
● чубрица - сушена на усет
● черен пипер - на усет
● червен пипер - 1 к.л. ( сладостен или пикантен по усет )
● жълтък - свеж, от 1 яйце за застройка

Начин на подготвяне

Измиваме патешките маншони. Слагаме в тенджерка, наливаме вода. Поставяме на котлона и като кипне водата, изливаме, измиваме добре маншоните, може да имат и пера, които почистваме. Наливаме при измитите маншони чиста топла вода и варим до подготвеност (водата да е повече, с цел да може, като се свари месото, да има задоволително от бульона за супата).

Сварените маншони изваждаме от бульона (бульона от варенето запазваме). Почистваме патешкото месо от костите и нарязваме на дребни късчета. Който избира, може да в профил кожата.

Лука и праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Моркова белим и настъргваме на едро. Чушките почистваме от дръжки и семена и също нарязваме на дребни късчета.

В тенджера наливаме един черпак от патешкия бульон. Слагаме и лой, образувала се при варенето на месото, която деликатно обираме от повърхността на бульона. Сипваме зеленчуците.

Ръсваме черен пипер и задушаваме лука, праза, моркова и чушките до омекване. Като изври течността и останат съвсем на лой, прибавяме патешкото месо, червен пипер (1 к.л.) и чубрица на усет. Наливаме няколко чеши пачи бульон и като заври супата, сипваме ориз (1-2 с.л. зависи какъв брой гъста избираме супата).

Оставяме да се вари и като уври оризът, наливаме зелев сок (1 или 2 к.ч.). Като налеем 1 чашка, опитваме за усет и дефинираме дали да налеем още сок по усет.

Варим супата още няколко минути и застройваме с разводнен с малко чорба, свеж жълтък, който деликатно наливаме в супата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР