Прогнозната стойност за реализация на всички проекти, включени в новата

...
Прогнозната стойност за реализация на всички проекти, включени в новата
Коментари Харесай

Проектите в новата енергийна стратегия оценени на 46 млрд. евро

Прогнозната стойност за реализация на всички планове, включени в новата енергийна тактика на България е към 46 милиарда евро. Това е записано  в утвърдената през днешния ден от служебното държавно управление стратегическа визия за развиването на електроенергийния бранш в страната запериода2023-2053 година, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Министерският съвет задължи министъра на енергетиката Росен Христов да показа признатата стратегическа визия в Народното събрание.  Документът залага на няколко съществени целта в развиването на бранш, като преди всичко България следва да остане водач в производството и износа на електрическа енергия в района, уточниха  от държавната пресслужба.

В тактиката е заложено потреблението на локалните запаси от лигнитни въглища до 2030 година и последователното им понижаване и прекъсване до 2038 година Това ще спомага за опазване на енергийната и националната сигурност, както и ролята на страната като районен водач в производството и износа на електрическа енергия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР