Прогнозите за икономическия растеж на служебното правителство са твърде оптимистични.

...

За следващите 3 г. ще платим само за лихви колкото две магистрали „Хемус“ и колкото да ремонтираме всички училища в България. Проектобюджетът съдържа и скрити дефицити, разходите за растеж са ограничени, каза Сачева.

Бойко Борисов заяви, че ПП -ДБ си карат по инерция. Дългът ще стане 70 млрд. до 2025 г.; 2,2 млрд. лева ще отидат за лихви в банките. Честното беше да имаме отговор от ПП-ДБ с кого желаят и от кого очакват подкрепа, защото от всички означава, че нямат никакво намерение да го правят, защото всички са ДПС и БСП и ИТН, и Възраждане и ние. След като не искат да конкретизират кои са всички, започваме да четем бюджета. В деня, в който Радев излезе с вдигнат юмрук, ние ви вкарахме в чакалнята на Еврозоната и в банковия съюз, коментира Борисов. От всички изпълнени критерии, сега няма нито един изпълнен критерий, каза той.

Лидерите на партиите да коментират бюджета и да кажат на кое решение се спират, защото върху това, което са се обединили ръст на БВП 1,8, аз повече вярвам на ЕК, на МВФ, на БНБ, която дори до 0,4% стига ръст, ще тук имаме милиард разлика, каза Борисов.

Има 3 основни извода - вдигане на данъци, ако още е 6,4% дефицитът, забравяме за еврозоната. Второто лечение се казва Симеон Дянков – постна пица, рязане на разходи. Ако и това не се направи, отиваме на третия вариант, никоя партия не поема отговорност, догодина стават 30 млрд., по-догодина 70 млрд. дълг, това са цифрите. И затова се обръщам към всички най-добронамерено, следва отговор на въпроса ние ще гласуваме ли таван на лимита на външния дълг, след всичко, за което съм предупреждавал, посочи Бойко Борисов.

Вместо да кажем в името на държавата ще се обединяваме, понасяме всички пасиви, изваждаме за една година държавата от кризата, пък после ако ще да ни няма, все ще се намерят партии и лидери. С мен американец никога не е говорил да ми поставя условия, дразня се на Възраждане на пропагандата, че някакви американци искат, заплашват когото и да било. Не може да говориш срещу ЕС, а да искаш да преговаряш по плана, когато еврата идват, коментира Борисов.

Не знам какво толкова ПП и ДБ са се уплашили.

Времето на популизма, празните приказки и заклинания приключи, категоричен е Борисов.

Коментари Харесай

ГЕРБ: Или трябва да се вдигат | BGNES

Прогнозите за икономическия напредък на служебното държавно управление са прекомерно оптимистични. Свиването на недостига без да се пипат налози може да става с не повече от 1% на година. През 2020 отговаряхме на всички критерии за еврозоната, през днешния ден не отговаряме на нито един. Или би трябвало да се подвигат налози, или да се отсрочи влизането в Еврозоната, сподели Деница Сачева от ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За идващите 3 година ще платим единствено за лихви колкото две автомагистрали „ Хемус “ и едвам ремонтираме всички учебни заведения в България. Проектобюджетът съдържа и скрити дефицити, разноските за напредък са лимитирани, сподели Сачева.

Бойко Борисов съобщи, че Политическа партия -ДБ си карат по инерция. Дългът ще стане 70 милиарда до 2025 г.; 2,2 милиарда лв. ще отидат за лихви в банките. Честното беше да имаме отговор от ПП-ДБ с кого желаят и от кого чакат поддръжка, тъй като от всички значи, че нямат никакво желание да го вършат, тъй като всички са Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, и Възраждане и ние. След като не желаят да конкретизират кои са всички, започваме да четем бюджета. В деня, в който Радев излезе с вдигнат пестник, ние ви вкарахме в чакалнята на Еврозоната и в банковия съюз, разяснява Борисов. От всички изпълнени критерии, в този момент няма нито един изпълнен аршин, сподели той.

Лидерите на партиите да разясняват бюджета и да кажат на кое решение се стопират, тъй като върху това, което са се обединили растеж на Брутният вътрешен продукт 1,8, аз повече имам вяра на Европейска комисия, на МВФ, на Българска народна банка, която даже до 0,4% стига растеж, ще тук имаме милиард разлика, сподели Борисов.

Има 3 съществени извода - повдигане на налози, в случай че още е 6,4% дефицитът, забравяме за еврозоната. Второто лекуване се споделя Симеон Дянков – постна пица, рязане на разноски. Ако и това не се направи, отиваме на третия вид, никоя партия не поема отговорност, следващата година стават 30 милиарда, по-догодина 70 милиарда дълг, това са цифрите. И по тази причина се обръщам към всички най-добронамерено, следва отговор на въпроса ние ще гласуваме ли таван на лимита на външния дълг, след всичко, за което съм предупреждавал, уточни Бойко Борисов.

Вместо да кажем в името на страната ще се сплотяваме, понасяме всички пасиви, изваждаме за една година страната от рецесията, пък след това в случай че ще да ни няма, все ще се намерят партии и водачи. С мен американец в никакъв случай не е приказвал да ми слага условия, нервирам се на Възраждане на пропагандата, че някакви американци желаят, заплашват който и да било. Не може да приказваш против Европейски Съюз, а да искаш да преговаряш по проекта, когато еврата идват, разяснява Борисов.

Не знам какво толкоз Политическа партия и Демократична България са се уплашили.

Времето на популизма, празните приказки и заклинания завърши, безапелационен е Борисов.

Няма повече какво да чакаме да ни се изяснява от някого. Тук тезите или самичък, или с никого, не важат, посочи Борисов.

Две години радостната компания на Промяната поръчваха, в този момент пристигна сметката. Ситуацията е трагична. Решения може да се намерят в случай че има доста огромно болшинство в Народното събрание и се вземат непопулярни решения, сподели Делян Добрев.

Красимир Вълчев сподели, че са понижени средствата за студенти, възпитаници, за заплати в образованието. Хвалеха се, че са създали детските градини безвъзмездни, а разноските за храна не са обновени.

Десислава Атанасова съобщи, че от ГЕРБ са приели за обща теза, че ще работят по избрани цели, това са над 30 закона. Имаме спор с Политическа партия по логиката на някои от законите, само че нямаме спор, че е нужно работещо Народно събрание, което да взема решения. Изненадва ни, че на фона на тези сякаш доброжелателни диалози, на фона на тактиките, които дружно чертаем, към този момент през днешния ден тематиката е друга – още веднъж нашите сътрудници от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията, за това, че желаят от ГЕРБ да се разграничава от някакви модели, а ето го моделът със закона за бюджета. Моделът на ГЕРБ беше непоклатимост, сигурност, предвидимост, стопанската система, по границата 0 мигранти, след повече от 2 година какъв е моделът – миграция, инфлация, съобщи Атанасова. В момента следим серпантина от задължения, никакви вложения, липса на ПВУ.

Ясно се вижда разликата сред ГЕРБ и ПП-ДБ, единствено преди месец Асен Василев беше свален с избор на съмнение, твърдеше, че би трябвало да се намерят естествени учители, а не с чорапогащници с дупки, това е резултатът от работата на държавното управление, голяма дупка в бюджета и в бюджета за образованието. Сега би трябвало да търсим благоприятни условия по какъв начин да се оправим, с цел да не затъне страната ни дефинитивно в популизъм и липса на вероятност, акцентира Атанасова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР