Прогнозите на анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг за българската икономика през

...
Прогнозите на анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг за българската икономика през
Коментари Харесай

ЕЛАНА Трейдинг, прогнози 2-ро полугодие, 2018: Възможно забавяне на глобалната икономика без ефект върху България


Прогнозите на анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг за българската стопанска система през втората половина на 2018 година са положителни, като се чака 4% годишен напредък.

„ Забавянето в световен мащаб няма да се усети у нас до края на 2018 година Това не значи, че българските вложители не би трябвало да се приготвят за един по-слаб интервал на напредък и отражението му върху вложенията “ – изяснява Цветослав Цачев, основен капиталов съветник в ЕЛАНА Трейдинг. Анализаторите предвиждат златото да се върне на равнището от 1 350 $ за тройунция, когато доларът поевтинее в упования сюжет на забавено световно икономическо развиване. Според специалистите комерсиалната война на Тръмп ще има слаба реакция върху петрола, тъй че цената ще се движи в диапазон 70 – 80 $, като ОПЕК няма да остави растеж над този най-много. Възможен е спад за акциите през септември, който ще бъде последван от напредък до края на годината.

Българската стопанска система няма да усети световното закъснение

Икономическата среда у нас се усъвършенства, регистрират анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг. Това ще продължи и през втората половина на годината, без да се следи сериозна опасност за растежа. Инфлацията ще се забави през този интервал, откакто бъде регистрирано покачването на разноските за комунални услуги. В същото време заплащането за труд ще пораства с високите темпове от миналата година, което ще подсигурява действителния стопански напредък в страната. Анализаторите чакат 4% растеж за 2018 година, като считат, че забавянето в световен мащаб няма да се усети у нас до края на годината.

Българските акции ще завършат годината с растеж

В средата на 2018 година имаше събитие, което сложи началото на коренна смяна на българската борса. Публичното предложение на Градус АД освен сподели, че на Българска фондова борса може да се набере забележителен капитал, откакто притегли 81 млн. лева през юни, само че и акцията е една нова опция за дълготрайна инвестиция с сдържан риск. Това предложение ще даде път към борсата и на други огромни български дружества; посредством един еволюционен и нескончаем развой на развиване на пазара. Анализаторите показват, че световното закъснение ще се отрази на българския фондов пазар и понижават прогнозата си за растеж на главния показател SOFIX до 5% за края на годината.

Еврото се ускорява до края на годината

Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг чакат по-силно евро в края на годината. Катализатор за повишаване би трябвало да стане смяна в паричната политика, която към този миг е непредсказуема. Централните банкери не са застраховани от неточности и продължение на бързото повишение на лихвите може да стане тъкмо такава. Трябва да се следи деликатно и нивото от 1.15 EUR/USD, като прекосяването под него ще значи, че икономическото закъснение се ускорява.

Златото ще се върне на 1 350 $

Цената на златото падна със същия %, с който се повиши доларът – 8%. Двата актива се движеха редом един с различен и тази връзка ще се резервира до края на годината. Това значи, че цената на златото ще се върне на равнището от 1350 $ за тройунция, когато доларът поевтинее в упования сюжет на забавено икономическо развиване и пауза в повишението на лихвите. 0

Цената на петрола няма да надвиши 80 $ за барел

Краткотрайният спад на петрола през май и юни, и желанието на производителите да усилят добива значат, че цената на черното злато ще гравитира към 70 $ през лятото. Ръстът на петрола до края на годината ще зависи от икономическия напредък. Американският нефт ще се търгува сред 70 и 80 $ за барел. Анализаторите считат, че ще има относително слаба реакция върху петрола от отрицателните резултати от комерсиалната война на Тръмп. Всеки по-силен спад заради тези аргументи ще бъде опция за покупки. ОПЕК няма да остави цената да пораства над 80 $ за барел.

Американските акции със спад през есента и последвал напредък до края на 2018 година

Първата промяна на Уолстрийт стана факт тъкмо след две години на непрекъснато повишаване на акциите. Частичното възобновяване на пазара през първото полугодие беше спряно от терзанията за утежняване на стопанската система от войната на мита с Европейски Съюз и Китай, само че и няма сериозен спад на цените. Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг не чакат икономическа криза, която да бъде провокирана от митата на Тръмп, повишаването на $ и повишението на лихвите. Тези фактори, обаче, ще повлияят на бизнес климата и ще се отразят на пазара – това е моментът, който е добър за покупка на акции. Очакваният интервал на спад е септември-октомври, който да бъде последван от растеж до края на годината.

Пълния документ с прогнозите можете да намерите на: http://www.elana.net/ckfinder/userfiles/files/pdf/2018/ELANATrading/2018-07-10-et-prognozi-2018-h2.pdf

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР