Прогнозите на анализатори, че цените на имотите в Тирана ще

...
Прогнозите на анализатори, че цените на имотите в Тирана ще
Коментари Харесай

Възраждането на един имотен пазар

Прогнозите на анализатори, че цените на парцелите в Тирана ще стартират да вървят нагоре още при започване на настоящата година, се оправдаха. Така да вземем за пример, в средата на есента на 2016-а в новостроящ се комплекс в квартал Кавая междинната цена на квадратен метър е била 1200 EUR. През януари тази година тя към този момент е със 100-200 EUR по-висока. Това е регионът с най-значителен растеж. В другите елементи на албанската столица също се регистрира повишаване, въпреки и с по-малка сума. Тенденцията обгръща както жилищата ново строителство, по този начин и тези от вторичния пазар.

Според част от специалистите настоящето повишаване е краткотрайно събитие. Предлагането на новопостроени парцели се усилва, което значи, че цените би трябвало да спадат. Това се удостоверява и от данните на националния статистически институт на страната, съгласно които през първите девет месеца на 2017 година са били издадени разрешителни за градеж на 167 здания, а за същия интервал година по-рано техният брой е бил 65.

Пазарът ще продължи да се развива. Цените на парцелите в Тирана ще продължат възходящия си тренд, без значение от миналогодишния спад. Интересът към крайградски парцели наоколо до столицата на Албания може да доближи 900 EUR/кв.м. към края на 2018 година

Средната цена на жилищните парцели през тази година ще се увеличи с към 100 EUR/кв.м. за това ще способства и спомагателният налог от 8%, който ще би трябвало да заплащат строителите и който влиза в действие от тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР