Прогнозата за времето не подминава и картините. Илюстраторът и графичен

...
Прогнозата за времето не подминава и картините. Илюстраторът и графичен
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска

Прогнозата за времето не подминава и картините. Илюстраторът и графичен дизайнер Мария Налбантова показва тъкмо с това име „ Прогноза за времето ” първата си независима галерия в изложба „ Васка Емануилова ”. Какви са взаимоотношенията ни с природата и климата и какъв брой невероятно е да ги предскажем или подчиним. Да забележим.

Срещата с неговите герои постоянно е празник - и в книжните пространства и в галериите. Сега се събират дружно - 10 книги с илюстрациите на Любен Зидаров в изложбата в изложба София прес. Три са премиерни - Принцът и просякът на Марк Твен, Подир сенките на облаците на Яворов и неотдавна издадените в Китай Андерсенови приказки.

Галерия " Аросита " показва творбите на един от- най изявените представители на художественото стъкло - Катя Гецова, която преди 17 години дружно с Колю Гецов основава галерията. Неслучайно експозицията съдържа 17 произведения, със заглавието Винаги нагоре.

Китайско модерно изкуство в Националната изложба. Участниците в изложбата са известни и дейни в работата си модерни художници. Те идват от разнообразни провинции в Китай, както и от разнообразни институции. Млади и одобрени художници, те се въодушевяват от родната среда и поставят старания за образуване на неповторим китайски жанр, който интензивно се постанова и на интернационалната художествена сцена.

Образи от сцената се подреждат в Центъра за просвета и спор „ Червената къща ”. Яна Лозева запечатва забавни моменти от плановете на Програмата за българо-американски сценичен продан, която през този сезон навършва 10 години. В изложбата „ Действащи лица ” ще ги видите. А на 20-ти нейни посетители ще бъдат американски режисьори и драматурзи, които са в София за присъединяване в АСТ Фестивал за свободен спектакъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР