Профсъюзната организация United Auto Workers и автомобилният гигант Ford са

...
Профсъюзната организация United Auto Workers и автомобилният гигант Ford са
Коментари Харесай

Ford и профсъюзът пред сделка - спира ли стачката

Профсъюзната организация United Auto Workers и автомобилният колос Ford са постигнали кардинална сделка за авансово съглашение, което е значима стъпка към прекратяването на близо 6-седмичната стачка, която коства на компанията стотици милиони долари, оповестява CNBC.

Каквото и да се схванат представителите на работодателя и синдикалните водачи, крайното решение ще бъде взето от редовите служащи. Хиляди от тях прекратиха работа, в това число - в най-големия цех на Ford в света, който се намира в Кентъки.
 Стачка затвори най-големия цех на Ford в света
Стачка затвори най-големия цех на Ford в света

Фабриката в Кентъки генерира по 25 милиарда $ доходи годишно

Преговорите през тази седмица включваха предложение за повдигане на заплатите с най-малко 25%, както и спомагателни обществени придобивки.

Общо към 40 000 чиновници на Ford, General Motors и Stellantis стачкуват с искане за по-добри условия на труд. Стачката стартира на 1 септември с присъединяване на 13 000 служащи, само че техни сътрудници от разнообразни фабрики и снабдителни центрове непрестанно се причисляват към тях. UAW особено насочи напъните си към блокиране на заводите, които създават най-скъпите и скъпи за фирмите модели.

GM пресмятат, че единствено на тях всяка седмица стачка им коства по 200 млн. $, т.е. вредите за огромните автомобилни производители все още се мерят в милиарди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР