profit.bgПочти всички успешни кибератаки през 2018 г. си изисквали от

...
profit.bgПочти всички успешни кибератаки през 2018 г. си изисквали от
Коментари Харесай

99% от кибератаките се случват така

profit.bg

Почти всички сполучливи хакерски атаки през 2018 година си претендирали от жертвата нейното присъединяване.

Сред най-разпространените случаи е потребление на вредоносен линк или пускане на стратегия, която краде данни.

Изследователи са открили, че незначителна част от офанзивите се реализира с потреблението на експлойт или открити уязвимости в софтуера за взломяване на системите.

По-голямата част от офанзивите (99%) изискват несъмнено равнище на присъединяване на жертвата. Това може да бъде натискане на линк или активиране на вредоносен код.

Този извод четем в годишния отчет на компанията Proofpoint, отдаден на човешкия фактор в хакерските офанзиви. В хода на разбор са проучени данните на клиентите на компанията, които са събирани в продължение на 18 месеца.

Изследователите означават, че жертвите на фишинг елементарно може да бъдат упрекнати в немарливост. Хакерите обаче стават все по-изобретателни.

Често подправено писмо с вирус не може да бъде различено от същинско. Освен това писмата съдържат правдоподобно наличие – като че ли са писани от сътрудник или шеф.

Киберпрестъпниците нападателно атакуват хората, защото изпращането на подправени писма, краденето на данни и слагането на вируси в облачни решения е къде-къде по-лесно и преференциално, в сравнение с да се основава скъпоструващ и отнемащ доста време експлойт, споделя Кевин Епщайн, вицепрезидент „ Операции “ в Proofpoint.
 
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР