Профилактиката и предварителното действие опазват монархията във Великобритания“. Това коментира

...
Профилактиката и предварителното действие опазват монархията във Великобритания“. Това коментира
Коментари Харесай

Петър Стоянович: Въпросът е дали Чарлз III ще е по-проактивен от майка си


„ Профилактиката и предварителното деяние опазват монархията във Англия “. Това разяснява в предаването „ 120 минути “ проф. Петър Стоянович - историк, някогашен министър на културата, публицист и публицист.

Монархията във Англия се съхранява с помощта на разтоварването на кралската власт – предават на Народното събрание пълномощията, добави той.

Според него крал Чарлз III няма да ръководи тъкмо като майка си, само че няма да прескочи традициите на монархията.

Той напомни, че Елизабет II е употребила послания за политическите си позиции, само че не е имала изявления.

„ Един от най-важните въпроси – дали новият крал ще е по-проактивен от майка си “, добави проф. Стоянович.

„ В нейната младост Елизабет II е чувала по радиото всичко най-важно за Европа и света. Тя е прескочила през доста повече от една ера. Много по-лесно е човек да е на мястото на прабаба ѝ – Виктория, която ръководи през един относително подравнен XIV век. Елизабет II потегля малко след Втората международна война, когато половин Африка е на Англия и свършва през днешния ден, когато с едно натискане на копчето можем да забележим каква е температурата на другия завършек на света. Светът не би трябвало да прочувствен, а разграфен и квалифициран за бъдещето “, добави историкът.

Последното пътешестване на кралица Елизабет II към Лондон стартира. Точно в 12 ч. българско време ковчегът на английския монарх потегли от към Единбург. Хиляди хора са се събрали пред Бъкингамския замък, с цел да отдадат респект към кралица Елизабет II.



През 70-те години Чарлз постоянно е подозиран в политическа интервенция. През 2004 година е писал писма до министри по въпросите за земеделието, градското устройство, архитектурата и образованието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР