Профилактиката е възпитание и начин на мислене. Профилактиката е и

...
Профилактиката е възпитание и начин на мислене. Профилактиката е и
Коментари Харесай

Проф. д-р Борислав Георгиев: Профилактиката е да спортуваме, да не пушим, да не пием, да ядем плодове и зеленчуци

Профилактиката е образование и метод на мислене. Профилактиката е и държавна политика. Профилактиката е да спортуваме, да не пушим, да не пием, да ядем плодове и зеленчуци. Това е профилактиката.

Това съобщи нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS кардиологът проф. Борислав Георгиев от Националната кардиологична болница в София.

" В България успяхме да се преборим на продуктите да написа какъв брой сол има в 100 грама артикул. За страдание тази информация се чете рядко. Един възрастен човек би трябвало да употребява 5,4 грама готварска сол дневно. Силно би трябвало да се ограничи потреблението на консервирани храни. В България консумираме по 12 грама сол дневно, което два пъти повече от нужното. Как няма да има нарастване на инсултите и инфарктите. Навсякъде има сол, във всеки артикул има сол, в минералната вода има сол. Най-лесно е да махнем солницата от масата, а този, който готви у дома, да не осолява храната. Най-много сол има в консервираните храни, сухите меса и колбаси. Пак ще повторя - можем да махнем солницата от масата. Българинът обича соленото и му се ослажда, само че можем да го сменяем с лютичко примерно. Съвсем умерено можем да си създадем трушията без сол ", даде образец той.

" Захарта също е на всички места. Това стана с помощта на взрива на fast food. Във всеки дюнер и бургер има захар. Когато родителите купуват сандвичи на децата си, дано се поинтересуват какъв брой калории има в него. Българинът е на последно място по изразходване на плодове и зеленчуци. Всеки би трябвало да яде по 800 грама плодове и зеленчуци дневно. Това са 4 ябълки и 5 моркова. Не е толкоз комплицирано. Другите бичове са алкохолът и тютюнопушенето ", добави проф. Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР