Професорът от университета в Пиза казал това по време на

...
Професорът от университета в Пиза казал това по време на
Коментари Харесай

Учен заяви, че физиката е измислена от мъже

Професорът от университета в Пиза споделил това по време на презентация на теоретичен конгрес

ЦЕРН в профил водещ академик, откакто той съобщи, че физиката е „ измислена от мъже ”. Коментарът на професор Алесандро Струмия от университета в Пиза бе изработен по време на презентация, проведена от Европейския център за нуклеарни проучвания, оповестява Би Би Си, представена от БГНЕС.

Институцията разгласява изказване, в което се дистанцира от изявлението на професор Струмия, който ще бъде извикан за пояснения пред вътрешната дисциплинарна комисия. От ЦЕРН дефинираха презентацията на учения като „ извънредно неприемлива ”.

„ ЦЕРН постоянно се е стремял да организира своята научна задача в мирна и толерантна среда ”, се показва в изказването на институцията. В него се акцентира, че презентацията на учения е в непоколебим прорез с „ Кодекса на държание ” на ЦЕРН.

От институцията обявиха, че за жал възгледите на учения „ рискуват да хвърлят сянка върху значимите послания и достижения на научния конгрес ”.

Професор Струмия бе един от ораторите на теоретичен конгрес в Женева, чиято съществена тематика бе високо енергийната физика и половото тъждество. Той съобщи пред публика, формирана главно от млади дами физици, че резултатите от неговото проучване потвърждават, че „ физиката не е сексистка по отношение на дамите. Въпреки това истината не е значима, тъй като всичко се дължи на политическа борба, налагана от външни фактори ”.

Той показа серия от графики, които съгласно него демонстрират образно по какъв начин дамите измествали мъже, чийто проучвания били представени повече от учените в техните изявления. Това пък било гаранция за по-високо качество. Професор Струмия даде и данни, които съгласно него демонстрират, че мъжете и дамите откриватели са били равнопоставено представени при започване на своите кариери, само че мъжете имали по-добри резултати с развиването си.

От ЦЕРН, който сега се ръководи от първата си жена общоприет шеф в своята история, обявиха, че не са били известени авансово за наличието на проучването на професор Струмия.

През 2015 година нобеловият лауреат професор Тим Хънт подаде оставка от поста си в Лондонският университет, откакто сподели пред млади дами учени на конференция в Южна Корея, че „ казусът с девойките в лабораториите се състои в това, че когато ги критикуваш, те плачат ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР