Професор Стивън Добсън, декан на Факултета по образование и изкуства

...
Професор Стивън Добсън, декан на Факултета по образование и изкуства
Коментари Харесай

Заради невронните мрежи, в университетите предложиха да върнат устните изпити

Професор Стивън Добсън, декан на Факултета по обучение и изкуства в университета CQUniversity твърди, че заради възходящото потребление на технологиите за (ИИ) в образованието, университетите би трябвало да се върнат към устните изпити, вместо да разчитат само на писмени оценки.

За това оповестява The Conversation.

В своя публикация за списание The Conversation Добсън декларира, че устните изпити са " тествана и изпитана " форма за оценка, която може да обезпечи " обективни, надеждни и достоверни " резултати, като в същото време подсигурява достоверността на отговорите на студента.

Добсън счита, че с повишаването на опциите на технологията за изкуствен интелект, в това число потреблението на, смисъла на оценките от устното изпитване става още по-значително. Той твърди, че сполучливото полагане на вербален изпит може да бъде един от главните индикатори на зрелостника или абитуриента.

Писмените оценки ще продължат да бъдат значими, както и до момента, само че университетите би трябвало да оценят способността на студентите да разискват устно добитите познания и умения.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР