153 работодатели ще могат да сключват договори със 1416 студенти ...

153 работодатели ще могат да сключват договори със 1416 студенти

153 работодатели ще могат да сключват договори със 1416 студенти

153 работодатели ще могат да подписват контракти със 1416 студенти през академичната 2022/2023 година. Компаниите ще обезпечат работно място на бъдещите висшисти след сполучливото им довеждане докрай, като младежите се задължават да работят във компаниите след дипломиране си.

Държавата ще покрива разноските за следването им. Целта на финансовата поддръжка е да се усъвършенства връзката сред потребностите на българската стопанска система и висшето обучение и да се подтиква образованието във значими за развиването на страната специалности, където има дефицит на висококвалифицирани фрагменти.

Работодателите в листата, утвърден от кабинета, са препоръчани от седем министри – на стопанската система и промишлеността, на опазването на здравето, на енергетиката, на районното развиване и благоустройство, на земеделието, на превоза и известията и на околната среда и водите.

Те са декларирали нужда от 1416 студенти. Сред специалностите, към които има интерес са: Здравни грижи, Компютърни системи и технологии, Транспортна техника и технологии, Машинно инженерство, Биотехнологии, Металургия, Електротехника, Железопътна техника и други
...

Прочетете целия материал в cash.bg

Източник: cash.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg