Професор Николай Габровски-един от изявените ни неврохирурзи, прие предизвикателството да

...
Професор Николай Габровски-един от изявените ни неврохирурзи, прие предизвикателството да
Коментари Харесай

Тома Биков: Професор Габровски ще бъде свободен да определи състава на кабинета си

Професор Николай Габровски-един от изявените ни неврохирурзи, одобри предизвикването да влезе в политиката. Ако то се окаже сполучливо, първият му работен ден в нея, ще е като министър председател. Изненадващият ход на ГЕРБ провокира раздвижване в политическите среди.

Румен Христов, който е водач на Съюз на демократичните сили, съобщи пред БНР, че от ГЕРБ-СДС дават знак към всички политически обединения, че желаят да бъде формирано държавно управление.

„ Предлагаме една необятно скроена персона и неоспорим специалист, равно далечен от партиите. Не предлагаме чисто партийна кандидатура и търсим съгласие с останалите политически обединения. Шансовете за сформиране на кабинет в този парламент са дребни, само че ние сме длъжни да опитаме “.

Даниел Лорер от Политическа партия съобщи, че партията му няма за окаже поддръжка под никаква форма.

Стоян Михалев от Демократична България изясни, че ГЕРБ са „ безусловно импотентни “ да създадат каквото и да е ръководство в границите на този парламент.

„ Идеята да унижат човек с неоспорим престиж в своята област, като го „ изгърмят “ през тази кандидатура, единствено демонстрира, че не целят да вършат никакъв кабинет “.

С ангажимента, че парламентарната група няма публично решение, Михалев сподели, че не позволява да има смяна в позицията й досега.

Корнелия Нинова също предвижда в свое телевизионно присъединяване, че ГЕРБ няма да успее да сформира кабинет.

„ Нашата позиция остава непроменена. Ние няма да подкрепим първия мандат “.

„ Възраждане “ също няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ. Лидерът на партията Костадин Костадинов изясни, че с партията на Борисов имат непреодолими разлики.

От Движение за права и свободи и „ Български напредък “ потвърдиха, че ще се отзоват на покана за разговор.

Тома Биков от ГЕРБ съобщи, че чака да бъдат положени старания за основаване на постоянно държавно управление.

„ Ние  предлагаме една оптимално необятна кандидатура, която да е в положение да получи поддръжка . Личността има голямо значение. Нито една политическа мощ не е в положение да излъчи общоприетоо държавно управление “.

Той запита тези, които отхвърлят всяка кандидатура и стратегия, какво ще се е трансформирало след 3 месеца, когато отново може да се наложи провеждането на избори.

Биков разясни, че  професор Габровски е известна фигура и отвън България  и няма по какъв начин да бъде подведен.

„ Предлагаме го, тъй като нашето общество страда от рецесия на престижите. Това е и измежду аргументите да не може да създадем държавно управление. Той е човек с отношение към политиката. Даваме му свободата да реализира част от нашата стратегия. Тя би трябвало да бъде съобразена с тези на други обединения.  Той ще води договарянията с останалите политически сили и ще бъде безусловно свободен да дефинира състава на кабинета си “ .

Ако бъде определено това постоянно държавно управление, то би трябвало да има стратегия още от първия ден, изясни още Биков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР