Професор Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател. Това

...
Професор Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател. Това
Коментари Харесай

Кой е Николай Габровски - кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер?

Професор Николай Габровски е претендентът на ГЕРБ-СДС за министър-председател. Това стана ясно по време на връчването на мандата от президента Румен Радев. 
 
Д-р Габровски приключва медицина в Медицинска Академия в гр. София през 1996 година. Първоначално работи като доктор в Неврореанимацията на УМБАЛ " Царица Йоанна " - ИСУЛ, осведоми DarikNews.bg. В Клиниката по неврохирургия на болница " Пирогов " е от 1997 година.
 
През 2005 година доктор Габровски пази дисертация на тематика " Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната процедура ". От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е " Доцент " по неврохирургия. През 2010 година е определен за заместник-председател на Българско сдружение по неврохирургия. През 2011 година е определен за шеф на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница " Пирогов ".
 
От началото на 2011 година е определен за Национален съветник по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.
През януари 2012 година проф. Николай Габровски е поканен за наблюдаващ борда на European Brain Council (Европейски мозъчен съвет) – координираща неправителствена организация, отдадена на битката със болесттите на нервната система. Европейски мозъчен съвет работи в тясно съдействие с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други виновни органи по проблемите на болесттите на мозъка.
 
През 2014 година е определен за " Професор " по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на университетска болница " Пирогов ". Проф. Николай Габровски става член на Управителния съвет на Български лекарски съюз през 2015 година, а от юни 2018 година до септември 2021 година е заместник-председател на съсловната организация.
 
От 03.2017 до 07.2021 година е заместник-директор по лечебната активност на университетска болница " Н.И. Пирогов ". През 2018 година, проф. Николай Габровски е определен за ръководител на Българското сдружение по неврохирургия, а през 2022 година е избран отново за втори мандат на тази позиция.
 
През ноември 2021 година проф. Николай Габровски става член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН). През октомври 2022 година, Европейската асоциация на неврохирургичните сдружения (European Association of Neurosurgical societies - EANS) основава работна група за Нововъзникващи технологии и нововъведения в неврохирургията (Emerging tehcnologies and innovations in neurosurgery - ETIN) и за неин пръв ръководител е избиран проф. Николай Габровски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР