Професор Адамацки: Гъбите комуникират помежду си на собствен език.“ …Андрю

...
Професор Адамацки: Гъбите комуникират помежду си на собствен език.“ …Андрю
Коментари Харесай

Професор Адамацки: „Гъбите комуникират помежду си на собствен език.“

Професор Адамацки: „ Гъбите споделят между тях на личен език. “ …Андрю Адамацки, професор в Университета на Западна Англия в Бристол, разгласява изследване в Кралското общество Open Science, съгласно което гъбите „ споделят “ между тях на личен език.Адамацки споделя:„ В нашата работа по декодирането на езика на гъбите първо разгледахме дали другите типове гъби демонстрират сходни характерности на електрическа интензивност. И тогава характеризирахме езика на гъбите по дължината на думите и сложността на изречението. ”

 Pleurotus djamor
Pleurotus djamorАдамацки декларира, че гъбите, като “почти живи същества без нервна система “, са способни да създават електрически сигнали. По време на опити с гъби той открива, че гъбите от типа Pleurotus djamor създават електрически сигнали с висока и ниска периодичност, а гъбите от типа Ganoderma resinaceum излъчват електрически сигнали на шпации до 8 минути.


 Ganoderma resinaceum
Ganoderma resinaceumОсвен това, съгласно Адамацки, електрическите сигнали на тези гъби са сходни на тези, следени при същества с централна нервна система (животни и хора).След това откривателят взема решение да разбере дали всички типове гъби са способни на такива дейности и организира опит с още четири типа гъби.Четете още: Фотографът Мотис Микърс: „ Всяка сълза има цяла Вселена! “Той споделя:„ Записахме извънклетъчната електрическа интензивност на четири типа гъби и открихме доказателства за разпространяването на сигнални линии през мрежата на гъбичния мицел. Предположихме, че електрическата интензивност на гъбите е демонстрация на „ продан на информация “ сред отдалечени елементи на гъбичните колонии. “Адамацки разказва в детайли по какъв начин той и неговият екип вкарват електроди в земята към четири типа гъби. Електродите са залепени в снопове гъбичен мицел, състоящ се от тънки разклонени влакна – хифи.Те откриват, че гъбите като че ли “комуникират ” една с друга.Ученият споделя: “Открихме, че разпределението на дължината на сигнала е сходно на разпределението на дължината на думите в човешките езици. Размерът на “речника ” на гъбите може да бъде до 50 думи. Въпреки, че главният им лексикон на най-често употребяваните думи не надвишава 15- 20 думи. ”Адамацки споделя, че най-„ приказливият “ тип гъби от изследваните е Schizophyllum commune, въз основа на количеството сигнали, които генерира.

 Schizophyllum commune
Schizophyllum communeИзследователят отбелязва, че „ електроизбухвания “ на гъбите не са случайни. Идентифицират се групи от сходни сигнали в „ думи “, а по-късно групи от думи в „ фрази “. Когато съпоставя „ думите “ на гъбите с човешкия език, той открива, че тяхната междинна дължина е сходна на дължината на думите в британския и съветския език.В изявление за The Guardian Адамацки споделя, че има вяра, че гъбите употребяват своя “език ” по сходен метод на метода, по който вълците употребяват воя си, с цел да се провеждат в глутница.Например, някои думи на гъбите могат да насочат мицелните влакна към хранителни субстанции или да ги предупредят за заплаха.Могат ли гъбите да дефинират дали наоколо до тях има заплаха от човек, който бере гъби, или тревопасно животно, което търси храна? Адамацки признава, че към момента не може да отговори на този въпрос, тъй като за това са нужни доста повече проучвания …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР