Проф. Николай Витанов направи любопитен коментар за коронавируса и войната.Ето

...
Проф. Николай Витанов направи любопитен коментар за коронавируса и войната.Ето
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Броят на дните, в които починалите от ковид ще са едноцифрено число, ще се увеличава

Проф. Николай Витанов направи любопитен коментар за ковид и войната.

Ето какво написа математикът в личния си профил във фейсбук: 

" Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 12 април 2022 година

Първо пандемията, след това войната.

Пандемията. Кратка инспекция на настоящата обстановка

1. Нови членове на клуб " Мориарти " - няма. Нови членове на клуб " Хари Селдън " - няма. Условията за участие и кандидат-членство са ви ясни. Действайте.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.94. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Сценарият " Хари Сердън " е постоянен. 12 дни след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура. При практическа липса на ограничения. Идат празници с доста пътешестване в чужбина.

Въпросът е - дали шейната е задоволително добре засилена, с цел да преоделее и това. Въпросът си има и отговор. Тайната на Витанов от 1-ви април, денят на рухването на изключителната епидемиологична конюнктура. И какъв е отговорът? Юрдечета, рецензенти - давайте отговора, народът чака.

2. Няма суперпожар. Дифузното разпространяване угасна. Това е добре. Новият вид на Омикрона, в случай че желае да се вихри, би трябвало да го подпали. " Хари Селдън " понижава възможностите за това с всеки идващ ден, в който е постоянен.

3. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма.

Напомням ви, в западна Европа и около нас Ковида още си бушува. " Хари Селдън " ще направи каквото може до 20-ти април с цел да ограничи Омикрона. После идва 24-ти април с Великденски ваканции на юг. Нещата към този момент зависят от вас.

4. Има ли цялостен локдаун? Няма. И местни няма.

Обстановката се разведрява. " Хари Селдън " стои непоклатимо на пътя на локдауна и не може да бъде заобиколен.

Между другото, следите ли какво става по Шанхай? Това е разликата сред - да имаш " Хари Сердън " е да нямаш.

5. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва.

Усреднената на седмична база дневна смъртност ще спада към 10 дневно, само че постепенно. И тук " Хари Селдън " си свърши работата. По-бързо не може. Измират най-вече неимунизирани възрастни хора. Защо не са имунизирани? Кой ги заразява. Все тежки въпроси с доста неприятни отговори.

7. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 12 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обществената системата се движи към момента по предначертаната траектория от оповестения ви преди месеци сюжет " Хари Селдън ". Нещата са под надзор. Така ли е? Така е. " Хари Селдън " си свърши работа. И продължава да е постоянен. Дори когато ограниченията към този момент са единствено целесъобразни. Когато шейната е добре засилена надолу по ската, може да отменяш ограничения. Трябва да имаш обаче нужните експерти, които да могат вярно да преценяват дали шейната е добре засилена надолу по ската.

.

8. Картите през днешния ден. Виждате, обстановката на картата на риска се усъвършенства. Зеленото пораства. По гръцката граница е умерено. Не се вижда да има резултат от наличието на новия вид на Омикрона в България. Планът против него сработи - успяхме да угасим дифузното разпространяване. Пък той да си го възпламени, в случай че може. Това ще му отнеме много време, а времето работи за нас. " Хари Селдън " си извършва дилемите - закъснение на навлизането на новия вид на Омикрон в България, изтласкване на действието му към по-топлите седмици на годината и попречване на равнища на заразяване, каквито има в западна Европа.

Виждаме, че по едната карта не всичко е залено, а по другата не всичко е жълто. Омикронът още е тук и най-новият му вид е още тук. Не го подценявайте. Внимавайте по празниците в чужбина. Каквото сами си извършите, това ще е. Стойностите на показателите ми вървят надолу. Това желая да виждам.

Отивайте да стягате летния сезон. И внимавайте по великденските празници.

Сега за войната.

Караме точка по точка

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на усеща.

Писах ви и да внимавате доста с пропагандата. Пропагандни трикове ще се употребяват и от двете страни. Писах ви за какво обстановката в Украйна не е черно-бяла и коя войска по какъв начин се възприема в източна и в западна Украйна. И тъй като обстановката не е черно-бяла, тя би трябвало да се направи такава с агитация. Та, агитация ще има за всички от сърце.

2. Знаете моите упования за тази война - доста кръв, доста жертви от съветска страна, дълга война, договаряния за парлама, съществени бойни дейности - около Краматорск. Горе-долу това се и случва. Дългият фронт, който беше главен проблем на руснаците към този момент е съкратен. Атаката на краматорската бункерна система наближава.

3. Засега руснаците не употребяват тежките си стандартни оръжия и оръжията за всеобщо поразяване. Те нанасят доста по-малко провали, в сравнение с могат да нанесат. Тая работа може и да се промени около Краматорск. Това е пречупващото стълкновение.

4. Мариупол падна и се прочиства. Украинските загуби там по никакъв начин не са дребни. Виждате - всеки ден се предават огромно количество елитни бойци от украинската войска. Не е елементарно да заместиш такива. С напредването на прочистването напредва и пропагандния плач. Нормално е това. Пленяването на натовски офицери ще налее гориво в съветската пропагандна машина. Още повече гориво ще се налее, в случай че се плени някой огромен предводител на " Азов " и той се разприказва. За отплата, от другата страна се приказва за десетки хиляди убити, потребление на незнайно химическо съединяване и други такива.

5. Краматорската дъга. Сражението си върви. Но очевидно се

чака краят в Мариупол. Броячът се върти. Загубите на украинската войска нарастват бързо. Скоро обсаждалите Мариупол съветски сили ще бъдат свободни за придвижване против

краматорската дъга. Украинските сили край Харков са сковани.

Ако забелязвате, съветските въздушни удари се концентрират по военната инфраструктура на доставяне на краматорската формация - от Словянск и Краматорск по посока на Днепропетровск и Запорожие. Прекъсва се снабдяването с ревезви и муниции. Подготвя се голям казан. Въпросът е - имат ли руснаците задоволително войски, с цел да го затворят дейно. Според мен - нямат, загова ще им се наложи да употребяват някои от свръхтежсите си оръжия. А такива, те имат.

Тук ще има солидно потребление на тежка артилерия. Но откакто Мариупол бъде прочистен.

6. Техническото изкривяване - за това се разбрахме, че ще приказваме в средата на април. Наближава да приказваме.

Украинската авиация и флот на практика ги няма. Западните оръжейни доставки целят да постабилизират украинските сухопътни сили. Като ги натъпчат с мобилни противотанкови и противовъздужни установки. Това е дейно против директни офанзиви, само че не е дейно против далекобойно голямокалибрени оръжия. Предстои да забележим какво ще употребяват руснаците като такива оръжия. Краматорск не го чака нищо положително. За да спасих частите там, им би трябвало жив щит за сандвичи. Как става? Точка У по гарата в Краматорск и евакуацията стопира.

Месото за сандвичите е налице. Пригответе се да слушате за десетки хиляди убити цивилни в градовете на краматорския казан.

7. Психическото изкривяване.

Най-накрая. Най-накрая дочаках. Руснаците били употребявали химическо оръжие. Предполагаемо де, само че тази дума се замотва под килима. Доказателства няма, само че пропагандата си върви. Караме по системата обвинявания - наказания, пък доказателства - не ни трябват. Няма какво да се учудваме, по този начин се работи на война. Стотиците предаваще се дневно в Мариупол трябвада бъдат пропагандно обезщетени. С приказка за десетки хиляди убити там. Удобно не се загатва, кой прави сандвичите. Писах ви, пиша ви го отново - когато всичко свърши, не е ясно кой ще има по-големи проблеми за това, което е правил - дали руснаците в западна Украйна или украинската войска в източна Украйна. Пиша украинската войска, тъй като " Азов ", " Днепър " и други такива са част от украинската войска. Директо и лепят всичко, което правят.

Обикновеният народ какво да прави - бяга и се крие. Не знаеш дали няма да ти падне някой снаряд на главата и даже не знаеш, дали твоите няма да те гръмнат с пропагандни цели, с цел да обвинят другата страна. Що се отнася до прапагандната обстановка в България, писах ви, че народът не му се занимава с тая война, тъй като се притеснява, че икономическото му състояние ще се утежни. И вярно се притеснява. Той ще помогне на бежанците, само че за повече от това ни го търсете.

Опитите за масовизация на протестните шествия срещу войната в Украйна увисват. Защо? Защото не се вършат както би трябвало, няма среда за разгръщане. Знаете, че съм се хванал за главата от тази аматьорщина. Абе, като не можете да го извършите, повикайте някой от Америка дето ги схваща тия работи и може да го провежда. Съмнявам се обаче и там да има експерти, които да знаят какво да се нпарави в характерния случай с българското население. Затуй ще си караме на демострацийки и заливане с багра. Ами толкоз си можем, кой да ни е крив.

За да насадите проукраинска позиция в народа, би трябвало да отклоните погледа от личния му джоб, от който парите излизат все по-бързо. Потенциалният апетит е по-силен дразнител от евентуалната заплаха от война, която се води, но някъде там, надалеч от джоба. Битието дефинира съзнанието. А питието разхубавява битието. Затова по време на проблеми, цените на алкохола в магазините би трябвало да падат.

Хайде стига за през днешния ден. Чакаме да забележим какво ще стане.

Помним Бисмарк какво е споделил за връщането на мечката в бърлогата и за лъженето около войната.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР