Проф. Николай СлатинскиДнешните карикатурни думи на РР(Румен Радев, б.р.) за

...
Проф. Николай СлатинскиДнешните карикатурни думи на РР(Румен Радев, б.р.) за
Коментари Харесай

Оксиморон - путинофил номер 1 в България говори нелепици

Проф. Николай Слатински

Днешните карикатурни думи на РР(Румен Радев, б.р.) за това кой къде бил приключил – неговите специалисти в американски (по-общо западни) военни академии и учебни заведения, а специалистите на Демократична България в руски (даже не руски) военни академии и учебни заведения, бяха 

израз на изтощение
 
Путинофил номер 1 в България да приказва сходни нелепици си е напряко оксомирон. Това бе замяна на причините с персонални нападки. Тези неуместни думи единствено илюстрираха свободното рухване, ценностното проваляне и огорчаващото проваляне, което показва президентът на България през последните месеци.
Но днешните нападки на РР ме предизвикаха да кажа следното.
Ще стартира с това, че познавам един жесток и нахален вид, който е приключил западна военно-образователна институция и е работил в западна отбранителна конструкция, само че това не му попречи да си остане путинофил до мозъка на костите си и да се трансферира във допустимо най-путинофилския наш университет, та даже се кани да му стане ректор!

Така че путинофилът дипломите си брои и реди, само че нрава и вижданията си като предписание – не си мени.

Не дипломата прави специалиста

 и не тя даже прави индивида. За да си специалист се желаят най-малко най-малко още стотина неща, а с цел да си човек се желае най-малко най-малко още едно нещо – да си хуманен.

Въпросите и проблемите с американските (и по-общо със западните) военни дипломи би трябвало да се назоват със своите имена.
Твърде постоянно уреждането за обучаване в западни военно-образователни институции бе резултат от връзкарство, от преплетените свински вътрешности във военната ни администрация, от уреждачество и от чист и елементарен шанс (главно – да знаеш британски език). То си бе опция да поживеят в Съединени американски щати (и по-общо на Запад), само че и да си докарат една прилична финансова сума - това не трябва да се забравя). А за много от кариеристите то бе златен късмет в професионалното им израстване. И те се стараеха да не го изтърван този късмет. Бореха се за него с лакти, нокти, зъби и подкрепи. 
Някои от тях се върнаха от образованието изменени, само че някои от тях си останаха безусловно същите.
Обучението там е на високо равнище, само че оценяването на резултатите от това образование от време на време е съпроводено със благосклонност към чужденеца. А когато се демонстрира тази благосклонност, то нерядко е тъй като за американците (и като цяло за западняците) това – да бъде изпратен човек да се образова при тях, безусловно значи, че този човек е висока топка, с несъмнени качества, с престиж в националната система за защита на родината му, с безспорни вероятности да пораства във военната подчиненост. 

Американците (и като цяло западняците) към момента са склонни да заплащат налог на меренето на всичко с един критерий – и при тях, и при нас. Няма по какъв начин съгласно тях страната да прати да се образова в Съединени американски щати (или на Запад) кого да е, тя 100 % е мислила дълго и анализирала надълбоко на кого да се спре, кого да избере.
Всичко в края на краищата си зависи от съответния човек, пратен да се образова.
Самият развой на образование е причина за по-висока подготвеност и по-широк мироглед. Но и компетентността и кръгозорът не могат да бъдат дадени принудително. А част от учащите се не се и пробват да покачат компетентността и да разширят кръгозора си – те са 

отишли там за дипломата

 За да може някой ден да се пъчат с нея или РР да се пъчи с тяхната тапия и поради тяхната тапия.
Главното, на което сходни хора се бяха научили, то е следното - въпреки да мислеха все по този начин на езика на руския староговор, те не се колебаха да употребяват надлъж, нашир и навис атлантическия новоговор. Промяната у тях бе във формата (в изразните средства), само че не и в наличието (в това, в което вярват). Постепенно те станаха 

републикански първенци по мимикрия

 И щяха да не престават да усъвършенстват републиканските върхове по хамелеонство, в случай че не бе почнала рашистката война против Украйна. С нея маските им паднаха и лъсна цялата тяхна фактическа не-промяна. Или посредством предните им зависимости те бяха задействани като рашистки сътрудници за въздействие, или сами се задействаха, тъй като рашизмът е веруюто на тяхната непроменима същина.
И това е по този начин - без значение дали са приключили едно или две американски (или Западни) военно-образователни образователни заведения.
В края на краищата, перифразирайки Поета, ще кажа, че в действителност специалист ти може и да не бъдеш, само че човек да бъдеш си задължен и длъжен.
Не си ли човек, което значи родолюбива, почтена, честна, морална, етична, състрадателна, деликатна персона, то колкото и атлантически кожи да навлечеш, ти си 

оставаш путинофил

 И се стремиш да натикаш България в ръцете на Путин. И не даваш на България да постъпва като демократична и европейска страна и да поддържа с военна помощ Украйна. Лъсва твоята същинска същина и с каквито и дълбокомъдри думи и патетични изречения да я обличаш, тя си остава все същата – същина, нездравословна за България, нездравословна за Европа, нездравословна за евроатлантическата ни принадлежност, нездравословна за Запада, нездравословна за демократичния свят. 
Останалото е... отвращение и пренебрежение. От мен – от една електорална единица, която като предписание е постоянно в безусловно малцинство. Такова, което се състои от един-единствен човек...
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР