Проф. Коста Костов, който оглави по предложение на премиера Медицински

...
Проф. Коста Костов, който оглави по предложение на премиера Медицински
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Колкото по-стриктно се спазват мерките, толкова по-рано ще излезем от тях

Проф. Коста Костов, който оглави по предложение на премиера Медицински експертен съвет към щаба против ковид, съобщи в понеделник, че е последовател на строгите ограничения за ограничение на болестта.

“През първия месец тези ограничения би трябвало да бъдат брутално прецизни. Колкото по-стриктно се съблюдават ограниченията, толкоз по-рано ще излезем от тях. Ако това се случи, може да имаме огромния шанс да излезем леко от тази епидемия”, съобщи Костов пред БНР.

Той изясни, че страната ни към момента е в най-долната част на кривата и занапред се чака повишаване в броя на случаите: “Ние сме към момента в най-долната част на кривата. Тази и идната седмица чакам да стартираме да се катерим по билото. Надявам се това било да бъде ниско като предвитошките възвишения, а не като Черни връх “.

По думите му задачата на новия медицински съвет няма да бъде да опонира на националния спешен щаб, а да е един успореден съвет, който да надгражда постигнатото. “Сега е мъжко време, не е време за персонални мъжки битки”, съобщи той.

“Колегите от цялата страна от всички специалности имат потребност от чисто медицински рекомендации и насоки. Ние ще се съсредоточим точно върху медицинските аспекти “, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР