Проф. Ивайло Старибратов ще бъде кандидатът на коалиция Продължаваме промяната –

...
Проф. Ивайло Старибратов ще бъде кандидатът на коалиция Продължаваме промяната –
Коментари Харесай

ПП-ДБ вдигат проф. Ивайло Старибратов за кмет на Пловдив, разнобой в реденето на листата за ОбС

Проф. Ивайло Старибратов ще бъде претендентът на коалиция " Продължаваме промяната "  – " Демократична България " за кмет на Пловдив, TrafficNews . Бившият шеф на на Математическата гимназия от месеци се спрягаше за фаворит, като на лидерска среща групата е постигнала съглашение точно професорът да бъде общата им номинация.
Прочетете още
Другото името, което се спрягаше съществено, бе това на Манол Пейков. Той обаче се е отдръпнал от конкуренцията, защото му е било дадено да бъде лидер на листата на ПП-ДБ на европейските избори следващата година.

Третото име, което бе спрягано за кметския стол в Пловдив, бе на някогашния регионален шеф Йордан Иванов. От Политическа партия обаче са имаше запаси по отношение на него защото е ярка политическа фигура, а се е търсило надпартийна кандидатура.

Въпреки, че двете обединения а си стиснали ръцете на проф. Старибратов, не по този начин стоят нещата с листата за общинския съвет. Местните структури на Политическа партия и Демократична България са непреклонни за челните места на листата за локалния парламент. От „ Демократична България “ упорстват първите шест места в Пловдив да бъдат напълно за техни претенденти, като стимулират това със мощната си конструкция под тепетата, както и че са най-разпознаваемата съпротива на настоящето ръководство на Пловдив. От друга страна „ Продължаваме промяната “ считат, че им се поставят първите пет места, като акцентират по-голямата си електоралната тежест на национално равнище.

Почти несъмнено въпросът с листата ще бъде решен още веднъж в София. разновидността за обособени листи все още наподобява доста дребен, защото Политическа партия и Демократична България считат да се записват като национална коалиция в ЦИК, което отстрани опцията двете обединения да се явяват поотделно в другите общини – включително и Пловдив.

Кой е проф. Ивайло Старибратов?

Проф. доктор Ивайло Старибратов е учител в катедра „ Компютърни технологии ” към Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “,  началник е на Катедра „ Методика на образованието и квалификацията “. В продължение на 13 години бе шеф на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “, през които учебното заведение утвърждава лидерските си позиции на

просветителна институция от най-високо равнище. Председател е на пловдивската секция на Съюза на математиците в България. Старибратов има над 60 изявления в научни списания и за научни

конференции. Автор е на два учебника, 6 сборника, 5 методически управления и една монография с 1000 авторски задания. Създател е на годишните шампионати по математика и информатика. През последните 10 години работи интензивно за проучване на цифровизация в образованието и администрацията.

Той бе депутат в 46-ото Народно заседание, определен от листата на “Демократична България ” в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР