Проф. Георги Милошев, ръководител на Лаборатория по Молекулярна Генетика, БАН

...
Проф. Георги Милошев, ръководител на Лаборатория по Молекулярна Генетика, БАН
Коментари Харесай

Проф. Георги Милошев: От 100 ваксинирани поне 5 не се поддават на влиянието на препарата

Проф. Георги Милошев, началник на Лаборатория по Молекулярна Генетика, Българска академия на науките съобщи пред Нова тв, че от 100 имунизирани най-малко 5 не се поддават на въздействието на имунизацията, което е въпрос на генетика.

По думите му главно генетични са аргументите за тежко превозване на COVID-19.

" Варианти на гени съществуват, макар че доста си приличаме, само че факторите за тежко заболяване са многочислени и няма по какъв начин да се има вяра, че при имунизиране ще си 100% защитен ", добави проф. Милошев.

" Задължително би трябвало да се имунизират хората, не разбирам недоверието и омразата към имунизациите. Основната причина за това отношение е равнището на развиване на обществото ни - на последно място по приходи сме, на последно място по имунизация, най-висока смъртност ", безапелационен бе ученият.

Той даде образец с имунизацията за полиомиелит за това какво е въздействието на имунизацията за заболявания в международен мащаб.

" Количеството на антитела не подхожда безусловно на това дали си болен, или здрав. Антителата не са задоволително доказателство, за това са нужни PCR и антегенни проби ", сподели още проф. Милошев.

" Ние имаме идентични гени, само че от време на време в тях има разновидности, които вършат разликата ", обясни още той.

" Отдавна се вършат проби посредством взимане на слюнка и това може да се употребява за децата в учебно заведение, само че при потребност от повече проучвания е добре да се взима кръв ", съобщи проф. Георги Милошев.

За проф. Миошев е неясно по какъв начин може да има въодушевление и дейности срещу ограниченията, имунизациите и предпазването от ковид в случай, че доста количество хора са изгубили околните си от тази болест.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР