Проф. д-р Ива Христова - заместник-директор на Националния център за

...
Проф. д-р Ива Христова - заместник-директор на Националния център за
Коментари Харесай

„Ще се стигне до четвърта вълна, ако манталитетът ни остане същият“

Проф. доктор Ива Христова - заместник-директор на Националния център за заразни и паразитни заболявания , гостува в ефира на „ Събуди се” по, където показа за актуалните ограничаващи ограничения у нас, свързани с ковид.

„ Винаги има резултат, даже и от краткотрайно затваряне. Видяхме, че не се понижи доста броят, само че се движи към 4000. Страхувам се, че това няма да е задоволително. Според мен това е мярка за принудително „ вкарване на разумност”. Ако сме рационални, няма да има потребност от затваряне и ограниченията ще бъдат по-меки ”, съобщи тя.
 Пътуване по време на пандемия: какво знаем до този миг  Пътуване по време на пандемия: какво знаем до този миг  Пътуване по време на пандемия: какво знаем до този миг  Пътуване по време на пандемия: какво знаем до този миг
Според нея до момента в който хората не престават да неглижират вируса, ще се следи повишаване на бройки и ще са нужни строги ограничения . Тя е на мнение, че е доста значимо имунизирането да се случи оптимално бързо .

„ При всяка последваща вълна отчитаме все по-висок интензитет. Това главно се дължи на разновидностите на вируса . Той няма да спре да мутира. Сегашното повишаване се дължи на английския вариант, който циркулира на всички места. Този вид и идващите след него ни демонстрират, че вирусът е на стъпка пред нас. От нашите бързи реакции и задружни старания зависи ние да го настигнем, изпреварим и блокираме ”, счита проф. Христова.

Относно бразилския вариант инфекционистът акцентира, че се следят доста случаи на наново заразяване. Според нея, в случай че той стартира да циркулира в България, ще се наложи да се прибегне до нови ваксини и наново имунизиране. Проф. Христова е на мнение, че в случай че манталитетът ни остане същият, ще се стигне и до четвърта вълна на вируса .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР