Проф. д-р Бурак Кочак,уролог и един от най-търсените от пациентите

...
Проф. д-р Бурак Кочак,уролог и един от най-търсените от пациентите
Коментари Харесай

Безплатни консултации с топ трансплантолог в София

Проф. доктор Бурак Кочак,уролог и един от най-търсените от пациентите експерти за бъбречни трансплантации в Турция, ще съветва гратис пациенти в София на 28-29 септември 2018 година Той идва у нас по покана на Звезделина Лютфи, шеф на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Проф. Бурак Кочак е шеф на Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в Университетска болница Коч (Koç University Hospital) в Турция. Завършил е здравното си обучение през 1996 година във Факултета по медицина на Hacettepe University, а уменията си в областта на трансплантационната хирургия е усъвършенствал в Northwestern University в Съединени американски щати в интервала 2002-2004 година Впоследствие е управлявал екипите за бъбречна трансплантация в едни от най-реномираните лечебни заведения в южната ни съседка. Натрупал е забележителен професионален опит в присаждането на бъбреци, в това число и при деца и бебета с тегло под 10 кг.
Лапароскопски и робот-асистирани техники за трансплантация
Трансплантацията на здрав бъбрек е единствената опция за пациентите в последна фаза за хронична бъбречна непълнота, а актуалните медицински способи разрешават тя да се извърши с невисок риск, висока степен на успеваемост и бързо възобновяване на донора и реципиента. Лапароскопските(затворени) хирургични техники, както и интервенциите благодарение на робот, които се правят през няколко дребни отвора вместо огромен хирургичен прорез, спомагат за понижаване на инфекциите, болката и кръвозагубата при интервенция. Благодарение на тях през последните години доста се усилиха трансплантациите от живи донори и все по-често околните на пациенти с хронична бъбречна непълнота се вземат решение да дарят орган, с цел да спасят живота на обичан човек. Напредъкът в медицината разрешава и сполучливото използване на така наречен „ кръстосани трансплантации “,които дават късмет за живот на пациенти и при липса на нужната съгласуемост с донора, склонил да подари собствен орган.
Бъбречни трансплантации при деца
За страдание, хроничната бъбречна непълнота може да засегне както възрастни, по този начин и деца. Тя може да се дължи на наследствени болести и аномалии, както и на прекарани инфекции, които повреждат бъбречните функционалности. В ранна детска възраст трансплантацията на бъбрек се предлага като първи избор за лекуване пред диализата, която може да докара до проблеми в растежа и развиването на младия организъм. И защото детското телце е доста умалено, а кръвоносните съдове са тънки и нежни, трансплантацията на бъбрек в тази възраст изискват забележителен опит и точност от страна на медицинския екип.
Болницата и екипът са от основно значение при трансплантация
Трансплантацията на орган е една от най-сложните интервенции в здравната процедура, а когато органът се взема от жив донор отговорността е двойна – от верните и навременни медицински дейности зависят не един, а два човешки живота. Освен това, триумфът на трансплантацията зависи освен от самата интервенция, не по-малко значими са стадиите преди и след хирургичната интервенция. За задачата е нужен умел мултидисциплинарен екип, чудесно оборудвани операционни зали, надеждна лаборатория, интензивни грижи и образни проучвания. В Университетска болница Коч разполагат с най-съвременното софтуерно съоръжение и експертен екип от експерти в областта на хирургията, детската хирургия, урологията, нефрологията, анестезиологията и интензивните грижи. Центърът работи с първата имунологична лаборатория в Турция, акредитирана от EFI (Европейската федерация за имуногенетика).
Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с проф. доктор Бурак Кочак в София на 28 и 29септември би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават на място всички медицински документи, с които разполагат досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР