Проевро хората в България трябваше и трябва да бъдат много

...
Проевро хората в България трябваше и трябва да бъдат много
Коментари Харесай

Георги Ганев от ПП-ДБ: По-активно трябва да се обяснят ползата и рисковете от еврото

Проевро хората в България трябваше и би трябвало да бъдат доста по-активни да изясняват приемането на еврото, изгодите и рисковете от това. Видели сме позитивите от валутния ръб - че е по-добре с него, в сравнение с без него. Същото важи и за еврозоната, съобщи Ганев.

 

Той уточни, че не е уверен, че въвеждане на редом заплащане в лв. и евро е потребен ход. Но паралелното проявление на цените е безусловно наложително, означи депутатът от ПП-ДБ.

 

По думите му сега целта на България би трябвало да бъде през бюджета да се обезпечи непоклатимост.

 

3% бюджетен недостиг не е толкоз култ, колкото рационално равнище в дълготрайна гелдна точка. От рецесии не се излиза с харчене, а с поправяне на неправилно направените разноски и насочването им в вярна посока. Големият проблем при големите разходи е, че по-късно растежът е доста мижав, уточни Георги Ганев.

 

Към момента поръчката от Министерски съвет е умерено харчене. Аз бих предпочел даже по-малко. Има области, в които би трябвало да се види дали не може да има нарастване на разноските за сметка на други цели. Тряба да има диалози, с цел да се се стигне до един допустим вид, който да влезе в Народното събрание, добави той.

 

Ганев разяснява и вчерашното посещаване на президента на Украйна Володомир Зеленски в България.

 

Визитата на Зеленски беше знакова за определената посока на България в днешната обстановка – и вътре в страната, и в света като цяло, и в нашия район. Тази аудиенция сподели ясно, че България е избрала накъде желае да върви и към кои общности желае да се приобщава. Надявам се, че тази аудиенция ще ни даде подтик да продължим по този път, сподели още депутатът от ПП-ДБ.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР