Проекторезолюция, осъждаща специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна,

...
Проекторезолюция, осъждаща специалната военна операция (СВО) на Русия в Украйна,
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН ще гласува резолюция срещу Русия навръх годишнината от войната

Проекторезолюция, осъждаща специфичната военна интервенция (СВО) на Русия в Украйна, както и оферти за спокойно споразумяване се чака да бъдат подложени на гласоподаване в Общото заседание на Организация на обединените нации на годишнината от началото на интервенцията, съобщи ТАСС, базирайки се на свои източници.

Документът ще се основава на по този начин наречената формула за мир на украинския президент Володимир Зеленски. Разглеждането на решението е планувано за 23 февруари. Очаква се на съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации за обстановката в Украйна да участват държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, украинският външен министър Дмитрий Кулеба, ръководителят на външната работа на Европейски Съюз Жозеп Борел, както и няколко външни министри на европейски страни.

Освен това за 24 февруари е планувано съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Украйна на равнище министри, в което с изключение на Блинкен, Борел и Кулеба ще вземат участие ръководителите на външните министерства на Франция, Германия и други

Първоначално се очакваше Зеленски да взе участие в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че най-вероятно това няма да се случи заради плануваното пътешестване до Европа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. В същото време източници на ТАСС подчертаха, че проектите за деяние за 23-24 февруари към момента могат да бъдат поправени, като някои от детайлностите се допуска, че се пазят в загадка от съображения за сигурност.

По-рано Зеленски на срещата на Г-20 показа " кротичък проект " от 10 точки. Както съобщи прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, Кремъл не е осведомен с хипотетичната подготовка на кротичък проект от Украйна, до момента в който изказванията на Зеленски за спокойно споразумяване се вършат, без да се вземат поради настоящите действителности. Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова уточни, че самодейността на киевските управници за осъществяване на " мирна среща " на трибуната на Организация на обединените нации е безумна концепция и пиар акция на Вашингтон, а непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя означи, че мирните начинания на Зеленски са насмешка с концепцията за „ кротичък проект “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР