Проекторегламент, който касае изборните правила за Европейски парламент догодина, смути

...
Проекторегламент, който касае изборните правила за Европейски парламент догодина, смути
Коментари Харесай

Проекторегламент за европейските избори разтревожи „Възраждане“: Нямат небинарни лица в партията

Проекторегламент, който касае изборните правила за Европейски парламент следващата година, смути и значително тормози представителите на партия „ “.

„ Става дума за една промяна, която считаме за скандална и която беше отхвърлена от Европейския съвет по общите въпроси на 27 юни поради многото противоречиви моменти в нея, само че тя още веднъж излезе на дневен ред. Предвижда се в изборните правила да се вкара принцип за тъждество сред половете при подбора на претенденти, включително и при така наречен небинарни лица (пол, който не може еднопосочно да бъде избран като мъжки или женски, бел. ред.) “, обясниха от партията на Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Равенството се реализира с потреблението на листи с редуващи се по сексуален симптом претенденти или квоти, без да се нарушават правата на небинарните лица. Притеснителното за нас тук е, че налагайки симптом за тъждество сред половете на процедура се отхвърля правилото за асортимент по пълномощия и качества. Другото, което ни тормози, е, че ние нямаме небинарни лица в нашите листи и това за нас е проблем. Не знаем от кое място ще осигурим такива лица. Тези правила са извратени и ние изрично се противопоставяме на тях. Нито са демократични, нито са европейски, обявиха от „ “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР