Проектопремиерката на ГЕРБ-СДС и еврокомисар по иновациите Мария Габриел започна

...
Проектопремиерката на ГЕРБ-СДС и еврокомисар по иновациите Мария Габриел започна
Коментари Харесай

Мария Габриел чегърта Гешев и пред ДПС, Йордан Цонев: Имате пълната ни подкрепа

Проектопремиерката на ГЕРБ-СДС и еврокомисар по нововъведенията Мария Габриел стартира серия срещи с парламентарните групи в името на намирането на съгласите по 10-те й съществени цели, показани по-рано през днешния ден. 

Габриел се среща първо с представителите на Движение за права и свободи, откакто ПП-ДБ помолиха за 24-часово отсрочване на договарянията, макар нежеланието на ГЕРБ-ДПС. 

Любопитната детайлност е, че Движение за права и свободи излъчи в екипа за срещата някогашната колежка на Габриел в Екологичен потенциал и сегашен член на родния Народно събрание Филиз Хюсменова. А еврокомисарката означи, че връзките й с представителите на Движението били постоянно ползотворни, като категорично похвали младата школа политици на тандема Ахмед Доган-Мустафа Карадайъ. 

Габриел уточни, че думата на рандевуто й с Движение за права и свободи, а и с останалите - " разговор ". И съобщи категорично, че търси поддръжка за екипа на България, както назова тя проектокабинета си - и от Движението, и от останалите ПГ. 

А визията й за това развиване и въпросния екип била подчинена на формула 3 пъти " А ": " упоритост, престиж, ангажимент ". 

Пред Движение за права и свободи тя удостовери, че желае главата на основния прокурор Иван Гешев.  

А зам.-лидерът на партията Йордан Цонев отвърна с лапсус: " Ние в ГЕРБ, Движение за права и свободи, споделяме, че когато имаме да свършим виновна работа, да се обръщаме към дамите ", с цел да поздрави Габриел за номинацията й за министър-председател. 

По мотив целта, обвързван с махането на Гешев, Цонев подсети: 

" Има насъбрано напрежение в обществото и този проблем би трябвало да бъде решен. Подкрепяме тази ваша самодейност, тъй като Движение за права и свободи е единствената, която през януари 2022 година внесе план за промени в конституцията за дълбоки промени по рекомендациите на Венецианската комисия ", подсети заместникът на Карадайъ. 

" Имате цялостната ни поддръжка по тази тематика ", увери Цонев Мария Габриел. 


ТЕМА преди 18 часа 2729 преди 20 часа 1114 преди 20 часа 1294
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР