Проектопремиерката на ГЕРБ Мария Габриел май ще върне празна папка

...
Проектопремиерката на ГЕРБ Мария Габриел май ще върне празна папка
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Борисов казал да на ПП-ДБ

Проектопремиерката на ГЕРБ Мария Габриел май ще върне празна директория на президента Румен Радев през днешния ден в 15,00 часа, когато трябваше да показа на президента цялостен лист със конструкция и имена на мисления от нея Министерски съвет. А вместо това партията на Бойко Борисов насочва заключителен поглед към гласуването на държавно управление с втория мандат, който Радев ще връчи на идната по парламентарна тежест политическа мощ - обединението Продължаваме промяната-Демократична България, настояват източници на Lupa.bg в инфарктния понеделник. 

По тяхна информация решението да се откаже от гласуването на първата директория водачът на ГЕРБ Бойко Борисов взел не след обрата, провокиран от Има Такъв Народ посредством нейния ръководител Слави Трифонов късно в неделя с обявлението си, че отдръпва партията от всички договаряния с първата политическа мощ, а след следващ диалог с водачите на ПП-ДБ - преди обявлението на Дългия. 

По-рано депутатът от дясноцентристката коалиция Атанас Славов загатна, че да, през уикенда е имало интензивни лидерски рандевута, без да посочи състава на срещите. Но съгласно осведомени Борисов е водил няколко диалога и с Кирил Петков, и с Христо Иванов.

Не е ясно къде стои фигурата на другия съпредседател на Промяната Асен Василев, чието име откри място в проектокабинета на акад. Николай Денков, само че в политическите среди настойчиво от най-малко 2 седмици се тръби, че ексфинансовият министър ще би трябвало да отстъпи и да даде път на друго лице за този пост. Съшото касаело и някогашния началник на новаторското ведомство Даниел Лорер, прибавят още информаторите ни. 

Развръзката за съставянето на първия постоянен кабинет от 5 избора насам се чака в идните часове. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР