Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически

...
Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически
Коментари Харесай

В ГЕРБ вече са готови с проекта за ново правителство


Проектокабинетът на ГЕРБ е подготвен. Той ще бъде по-скоро политически знак, защото няма да получи поддръжка да ръководи. Парламент ът има ново болшинство, апелът ми към тях е да не се държат като съпротива, а да се хващат и да стартират да ръководят.

Това съобщи пред бТВ Томислав Дончев , заместващ министър председател а в оставка, който в четвъртък разгласи, че излиза в отпуск, съобщи БГНЕС.

На въпроса за какво не той е предлагането на ГЕРБ за министър председател , откакто Борисов се отхвърли, Дончев уточни: Не ми е пристигнало време да стана министър председател или ми е минало.

В проектокабинет а на ГЕРБ има и нови лица , има и последователност от двете. Имената на бъдещите министри ще станат ясни след няколко дни единствено. Запитан дали Бойко Борисов ще одобри мандата от президента или още веднъж ще е в отпуск, Дончев сподели: „ ще забележим ”.

Макар да не даде безапелационен отговор, Дончев акцентира, че от ГЕРБ ще упорстват проектокабинет а да премине парламентарната процедура. Мотивът – от почитание към гласоподавателите. Томислав Дончев посочи, че процедурата няма да бъде бавена умишлена.

Според вице министър председател а в оставка новоизбрания 45-и парламент е „ чудноват ”. Гледайки го, мотото на този парламент е всички от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, разяснява Дончев. Според него, смисълът на драматизацията от петък, когато депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви на чуване на 21 април, е Борисов да бъде вкаран и да бъде обиждан. Ако някой желае да разбере за проекта за възобновяване, аз бях през целия ден в Народното събрание, уточни Дончев.

По мотив новосъздадената краткотрайна комисия за инспекция на злоупотреби, която бе управлявана от Мая Манолова, Томислав Дончев съобщи: Пожелавам величествен триумф на тази комисия. Нейната задача ще е да генерира кавги, политическо говорене и упреци, които обслужват избрани ползи. Ако някой желае да прави същинска инспекция на нещо, да го разпореди на Сметната палата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР