Проектобюджетът на Община Търговище за 2019 година бе обсъден публично.

...
Проектобюджетът на Община Търговище за 2019 година бе обсъден публично.
Коментари Харесай

Проектобюджетът на Община Търговище за годината бе обсъден публично

Проектобюджетът на Община Търговище за 2019 година бе разискван обществено. Макрорамката му е 52 745 000 лева, като са включени и средствата за осъществяване на финансовата стратегия и плановете по оперативните стратегии, е обяснил представяйки параметрите зам.-кметът Валентин Велчев.

Общият размер на приходите по проектобюджета за 2019 година е 49,9 млн. лева Увеличението по отношение на 2018 година е с 5,6 млн. лева И се образува от завишаване на средствата за делегираните действия от централния бюджет и на личните доходи.

Преходният излишък за 2019 година е 5,3 млн. лева Намалението от 790 000 лева, по отношение на миналата година, се дължи на обстоятелството, че през 2018 година бяха завършени и разплатени обекти, за които бе обезпечено целево финансиране от страната.

Разходната част на проектобюджета е разчетена, по отношение на предстоящите доходи. В по-голямата част има нарастване на плануваните средства за другите действия. Най-голям дял от бюджета - 45 на 100 обичайно е очакван за обучение.

Планираните разноски в финансовата стратегия на Общината са за близо 6,6 млн. лева Средствата са за рехабилитация на междуселищна и улична мрежа и тротоари, образователни, детски заведения и площадки, създаване на спортни уреди и други.

Гражданите имаха въпроси за ремонтите на здравните кабинети в селата, които обаче са частна благосъстоятелност или са предоставени за безплатно прилагане и Общината няма по какъв начин да влага в тях.

Жителите на града се интересуваха за монтирането на станция за премерване чистотата на въздуха. Средства за построяването на система за електронно премерване и наблюдаване са заложени в финансовата стратегия на Общината за 2019 година, обясниха от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Проектобюджетът ще бъде оповестен на уеб страницата на Община Търговище и импортиран за разглеждане в Общинския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР