Проектната компания има одобрено безвъзмездно финансиране за проекта в размер

...
Проектната компания има одобрено безвъзмездно финансиране за проекта в размер
Коментари Харесай

Процедурата за възлагане строителство на газовата връзка с Гърция стартира на 30 април

Проектната компания има утвърдено безплатно финансиране за плана в размер 45 млн. евро по Европейската енергийна стратегия за възобновяване, добави Петкова.
„ Очаква се и дефинитивно решение от ръководещия орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, което следва да бъде доказано от Европейска комисия за изменение на програмата и включването на компанията като позволен бенефеициент. По програмата планът има опция да получи безплатно финансиране в общ размер на 39 млн. евро “, изясни тя, представена от Фокус.
„ В бюджета за 2018 година българското държавно управление е одобрило държавна гаранция в размер на 110 млн. евро при договаряне на заем за плана “, посочи Теменужка Петкова. „ БЕХ, като акционер с 50% от дялово присъединяване в плановата компания и евентуален адресат на държавно обезпечен заем, е в развой на договаряния за уточняване изискванията на заемното и гаранционно съглашение с финансовите институции “, разяснява министърът.
„ Изграждането на междусистемната връзка Гърция - България в доста значим план. Той е главен и основен, от стратегическо значение освен за България и за Гърция, само че и за целия район “, съобщи Теменужка Петкова.
„ Проектът ще даде опция за действителна диверсификация на източника за доставка на природен газ. Той е един от главните цели в част „ Енергетика “ от управническата стратегия на държавното управление “, сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР